Orkade 2 hästar idag

Orkade motionera båda två idag.
Igår gick det ju inte  alls, efter ett pass som hästskötare hade jag smärtor så min lilla rallyräka fick bara skritta lite. Idag blev det lite mer motion än så.
Först red jag Hera på GrK och vi körde lite travbommar samt en galoppbom på volt nere vid C. Själv i ridhuset var hon mycket mer behaglig och inte lika rädd att komma bort från de andra. Man kände hon var lite trög i gasen när man tagit tyglarna och man fick verkligen sitta och väcka henne lite med skänkeln. I början var det även lite snubbel över bommarna i trav men även där efter lite småväckning så piggna hon till och fick riktigt fina steg över. I galoppen och ligga på volt över bommen var jobbigt, hon hade svårt att få en bra galopp och det kändes som hon slängde sig över bara. Men även här fick jag ihop henne något så hon fick fin galopp över. Avslutade passet efter ca 30-40 minuters ridning. Fin form på slutet och en avslappnad liten Hera när vi travade av.
Min lilla rallyräka fick gå på linan ute lite och motioneras i alla gångarter, fick något hugg så vågade inte sätta mig på hästen därför blev det longering, vilket kan vara nyttigt det också. Hon var då harmoniskt och fint.Hästskötare

Agerade hästskötare idag.
Idag agerade jag lite hästskötare till en kompis då hon skulle hoppa Pay'nJump. Det började med att vi fastna med bilen då vi skulle haka på transporten men slutade med en rosett med hem. Funny story. Det var på GrK som Pay'nJumpen var och vi blev sena så hon fick ringa dit och säga läget. Vi kunde inte komma för vi fastnat. Men 20 minuter sent kom vi loss så jag ringde min ridlärare och fråga om det var okej vi kom och hoppa även om vi kom lite sent, var hon som hade i Pay'nJumpen idag. Sagt och gjort så gick det bra så vi kom dit, fick rida lite själv i ridhuset men både skönt för häst och ryttare såg det ut som då hästen var lite spänd. En runda i 100cm slutade med massa rivningar och lite vägran även när hon körde omstart. Hästen hoppar bättre på lite högre så hon bestämde sig för en start i 110cm också och den slutade i en fin felfri runda. Så åkte hem med en rosett och ganska nöjd båda två såg det ut som. 
Väl hemma blev det lite skritt på min lilla dam. Tänkte rida med ut men fick precis som menssmärta så skritta lite i ridhuset istället.Begravning

Inn vila, jag i sorgens dag.
Varit bort på begravning idag som tagit hela dagen så att åka ner till stallet halv nio gjorde att Inn fick vilodag idag och jag bara tog det lugnt. Sambon behövde mig också mer hemma än att jag var hos hästen, hans morfar som gått bort. Imorgon blir det Uteritt med ett glatt gäng.Kvällens arbete i töm

Arbetet i töm visade en fin häst.
Med ett arbete i töm och longering så fick jag fram en svan av den fula ankungen. I början så var hon inte helt med på mina noter, brunsten är på g det märks för hon börjar bli ganska så tjurig, men slutade med väldigt harmonisk trav och ett underbart steg i både traven och skritten när vi väl hade fått igång kroppen och kontakten med varandra. Vi jobbade på massor av olika volterna, ökade och minskade volten, serpentiner och upp på medellinjen med halter. Är väldigt glad trots allt över att hon gått såpass bra så mycket av tiden i dagens träning. Det var lite i början där men sen gick hon ju fint nästintill hela tiden. Slutet var som sagt magiska steg.Hemligheten

Skrev igårkväll om en hemlighet.
Japp nu är det ingen hemlighet längre, hästen som inte var riktigt utbildad som jag red i tisdags ska jag börja rida lite extra. Så från och med nästa vecka kommer jag rida till henne lite mer framöver tillsammans med min ridlärare. Hon ringde igårkväll och frågade om jag var intresserad att rida henne mer än bara tisdagarna innan min lektion så det tackar jag för chansen och gör mer än gärna. Kommer att bli blandade pass men mestadels dressyr och tänker även lägga in lite markarbete med tömkörning och så. Lite hoppning kan ni nog också få se. Men riktigt roligt att jag fått detta, var något år sen sist jag red extra och red till någon annans häst utom från stall Sittac. Speciellt sedan jag flyttade från Dalarna till Småland.
 

Fin trav

Ridlektion på Innocenta gav fina steg och mycket jobb.
Vilket hästjobb. Jobbade med ställning och gå på böjda spår med lite inslag av travbommar. Fått arbeta en hel del idag då Inn blir en lite annan häst när hon går lektionen och rids med andra. Sen blev det bettlöst idag också så hon var väldigt tung, kändes som jag fick allt i mina händer till och från men mot slutet släppte det kändes det som, lite hård till och från men fick en helt underbar lugn trav som hon inte haft på hela tiden under någon ridlektion. Det kändes superskönt att hon ännu en gång gick fint, tillsammans med de andra ridskolehästarna, med massor av hästar överallt. Imorgon får det bli longering/arbete i töm på schemat för lite mer avslappnande arbete och jobba utan ryttare på ryggen. 
 Har en hemlighet som avslöjas imorgonbitti...
 Hoppning x2

Först rallyponny och sen ståtlig häst.
Börjde kvällen på Grk med att hoppa en ponny som inte riktigt är färdigutbildad. Det kändes. Hon tvekade till största delen och hoppade högt över men när hon hoppade så hoppade hon fantastiskt fint. Så nästa tisdag blir det samma procedur igen hoppa henne innan jag rider min hoppträning. Nyttigt för henne och lite tankeverksamhet i den fattning jag är van vid. Som också visar att hon inte trivs med att gå ifrån andra, spänd som en stålfjäder när jag red mot de andra innanför och dansade runt när jag ställde mig i hörnet på ridbanan där ingen stod. Lite övning ger färdighet. 
På min hoppträning så seglade vi över hindren från början till slut med bravur. Avslutade med en bana och sista omgången seglade vi över kombinationer och hindren låg på 90cm cirkus. Inte illa pinkat för en liten tinkerhäst och en ryttare som senaste tiden, utom hopplektionerna under senaste året, bara hållit på med trav. Sen har vi börjat hitta varandra och jag har fått fram alla knappar så vi är ett team och inte som i början då vi gick emot varandra lite.
 

Frågestund #1

Hakar på trenden.
Hakar på trenden och kör en frågestund där ni läsare kan få lätta på era frågor och fråga mig om allt mellan himmel och jord. Något ni undrar över? Ös på bara!
 
 

#3

Vecka 3.
Bästa passet föregående vecka måste helt klart vara det sista passet på söndagen. Tillbaka i sadeln efter ha varit dålig och får ett dressyrpass med lyckorus. Vilken häst, vilka steg. Behöver jag beskriva något mer varför? Nej det är ju uppenbart, läs bara inlägget om själva passet förstår ni varför. Till denna vecka kommer det bli en hel del fokus på skritten och traven, att trava på med bra steg men inte få det här att vilja övergå till galoppen. Har ju fungerat nu både förra veckans sista pass och denna veckas första. Kan dagens vila och sen lite ridlektionsridande imorgon sätta käppar eller kan det bli ett plus. Hon blir ju lite stressad av andra hästar, många hästar är med och runt henne ibland. Återstår att se...
 
 

Underbara bommar

Kunde dagens pass komma upp i samma nivå som igår?
Ja det kunde det, på sitt egna lilla vis. Körde bommar idag, på bettlöst och lika idag blev hon lite tung men det maffiga var att hon kunde trava på och trava hur fint som helst över bommarna, utan att försöka galoppera. Sen få till ett maffigt fint steg som hon även jobbade under sig. Man kände hur bakbenen bara tryckte på. Det enda som var det var det här att hon ville hänga sig på tygeln lite med huvudet ibland, att hon inte orkade hålla trycket hela tiden men men man är glad för den härliga ritten som hon gett mig och vilken häst man haft de sista gångerna. Hon har ju som sagt en bra bit att gå innan hon kommit till att ha en komplett stabil grund att stå på inom ridningen. Fantastisk häst iallafalll ändå. Tack vare gårdagens otur med bloggningen som inte fungerade så tänkte jag ta förra veckans bästa ritt och skriva om imorgon istället.
 

I sadeln igen med lyckorus

Detta inlägg skulle kommit upp igår men har inte gått att göra inlägg förrän nu, efter testat sedan igårkväll.
Vilket lyckorus att sitta i sadeln igen.
Idag satt jag i sadeln igen första gången sen i onsdags då jag gick in i en smärtoperiod då jag inte klarade av att rida. Blev ett lyckorus men inte bara därför, nej min lilla donna bestämde sig för att gå så himla bra idag. Lite ibland i traven som hon blev hängandes i tygeln men annars i skritten gick det fint, i traven gick det fint och hon kändes allmänt skön att rida. Red dessutom på bettlöst och ska rida det imorgon också, få se om det kan bli bettlöst på lektionen på onsdag eller inte. Dags snart att boka tid för check av tänder, i mars är det dags för årliga kontrollen och med sista veckan känns det som att det kan vara dags för en check så det inte är något. Men med fina avslappnade steg så gav dagen väldigt skön känsla! Hela kroppen skriker lycka. Sen passade vi på och provade de nya damaskerna som jag fick hämta ut från PS of Sweden. Underbart sköna då de var mjuka på insidan men med ett stelare och hårdare yttre. Märktes även här hon behövde skydden på bakbenen igen efter ha haft sparksår som bara skaft sönder. Underbart fina i svart köpte jag. Lite blandning av hästgodis föll också med i beställningen då också.
 
 
 

Vågrätt läge

Vågrätt och fosterställning.
Så är lägena på mig sedan igår. Mensvärk och däven i huvudet har gjort att inga krafter har funnits. Vilket både min träning och hästens träning fått tagit stryk av. Känns ganska jobbigt men när man har så ont att man stoppar i sig receptbelagda mediciner och ligger i sängen eller soffan en hel dag då får allt lida. Imorgon hoppas jag kunna vara på benen igen och träna lite.
Ett paket från PS kom idag som jag ska hämta, vad det är får ni se imorgon.Igår och ikväll

Igår hoppning, idag studs på dressyren.
Igår hoppade jag med McCarten, stum och lite hängande i vänstern så fick sitta å pusha på mycket och jobba med att få ett stöd i båda händerna. Fick det och då gick det galant över hindren vi hoppade. Fick fin fart på gubben så det var roligt. 
Idag var det dressyr med damen och lite stressad var hon idag. Hoppade hur mycket som helst och höll på att galoppera när det var travarbete. Men i skritten gick hon fint, finare än sist och det fick vi beröm av ridläraren. Mer jobba, jobba och åter jobba för en tryggare häst då hon varit lite stressad nu sista två veckorna.Promenad

Promenad med hästen.
Med träningskläderna på begav jag mig mot stallet för en promenad med lilla Inn. Lite lugn promenad i friska kalla luften gjorde gott för både mig och hästen. Lite för halt dock för att få ett bra flyt med lite högre hastighet. Fy fasen vill knappt röra mig ute, har inget bra fäste, knappt med brodd eller isdubbar känns det som. Men vi lunkar på tills det blir lite bättre.Hopp och galopp.

Svettig häst efteråt.
Galopparbete idag med fokus på att få till en fin galopp i högern och en ren galopp i vänstern. Först skritt och sen trava fram. Jobbade med en häst som var lite mer än pigg idag. Men när vi började med galoppen blev det mycket hopp och studs. Speciellt i vänstern där hon gärna la höger på frambenen och körde vänster med bakbenen. Det lossnade någonstans iallafall efter ett tag och en halv volt rätt när vi kom över bommen. La nämligen ut två bommar, en på volten vid A och en vid C. Tänkte att kvällens pass skulle vara bommar men körde det simpelt med fokus på galoppen. Lite kämpigt pass både för häst och ryttare med en häst som blev lite spänd och frustrerad/stressad över att inte få rätt galopp.  Men skam den som ger sig och två gånger blev den mer än dugligt bra så slutade med högergaloppen som hon kan. Supernöjd över passet idag.Täckesshoppa på rea

Horze har lite rea idag.
Idag så har de 20% rabatt på utvalda täcken. Så för mig blev det ett ulltäcke och sen ett coolertäcke i fleece. Båda svarta och coolertäcket fick brodyr med stallnamnet på ''Stall Norm''. Var sugen på ett back on track fleecetäcke men önskar mig det i födelsedagspresent så får vänta lite till efter jag har fyllt mina 21 år. Är ju mindre än en månad kvar så. Totala summan för båda täckena med brodyr på ena gick på 1200kr. Så var riktigt bra pris med tanke på ena är helt 600g ull. Bilderna från Horze.se
 
 

Underbart att se steget

Arbete i töm från marken.
Ikväll var vi i ridhuset och körde lite longering och arbete i töm. Först lite framskrittning innan vi joggade igång för att bli varm i kroppen och redo för mer jobbigt arbete. Sen blev det att sätta på inspänningarna och jobba i trav, försöka få henne lite samlad och arbeta med bakbenen. Var lite släpig ett tag innan allt lossnade och hon började få underbart steg. Var väldigt roligt att se hur avslappnad och vilket bra skjut hon hade i bakbenen. Sen körde vi longering med övergångar mellan galopp och trav, galopp ett varv och avbrott, trava halvt varv och sen galopp igen. Jobbigt, det syntes men ibland behöver man få jobba lite så nyttigt var det nog. Speciellt i vänstergaloppen, den syntes hon har svårt för och inte är så jättestark ännu. Där har hon ju problem även när jag rider, hon får korsgalopp ofta samt det blir fel och då blir hästen frustrerad och hoppar och slår med bakbenen lite.Helgen.

Fredag, lördag och söndag.
Helgen med inspiration på topp. Igår fredag så fick hon vila, behövs ju också ibland och känns välförtjänt då hon gått två dagar som varit ganska jobbig mentalt. Idag lördag tänkte jag vi skulle ge oss på longeringen och arbete i töm för att få jobba utan ryttare och slappna av lite och jag kan få se lite hur hon jobbar. Imorgon söndag tänkte jag köra på lite bommar, övningen håller jag på och klurar ut ikväll men kommer vara travbommar och något som hamnar på volt iallafall.
 Dressage fight

Så allvarligt är det inte som det låter.
Ikväll så fick jag plats att rida i ridhuset med sista gruppen. Fortsätte lite på vad vi gjorde igår, de andra gjorde samma som vår grupp gjorde igår så kunde rida med lite mer. Ridläraren gav mig till och med egen volt när de skulle galoppera på volt. Så jag fick småkämpa lite själv där, idag var det inte roligt med att galopera, hon fick ju kämpa i det svåra varvet. Fick till någon sorts galopp, lite halvtaskig men inte kors eller tralopp.  Till helgen ska vi köra på lina och få galoppera av sig i båda varven, försöka så gott det går avsuttet utan en ryttare på marken. Själv fick jag positiv feedback när jag satt av. Jag hade både balans och sits som var för bra för att sitta på en häst som jag inte kan utveckla mig själv på eller tänka på mig, utan tänka på hästen. Men jag gör ett bra jobb med Inn och det skulle nog bli bra när väl alla pusselbitar hamnar på plats.Paket

Hämta 2 paket idag!
Första paketet var det från Gymgrossisten som jag fick tummen ur och hämtade. Det andra var från Hööks. De orangea byxorna får bli till kvällens ridpass. Roligt att få prova silicon, vad det är för speciellt med det som alla gillar. Men innan dess ska jag röra lite på mig, passar då på att prova linnet jag  köpte från Gymgrossisten. En Aloeveradryck på det och livet är komplett.Dagens tumme upp

Vilken lektion,sensation.
Red första passet för ridläraren här på hemmaplan, ridskolechefen på ÖHF och vilken kanonstart. Dels fick jag påpekning om mina egna brister jag redan vet om. Att jag gärna håller tillbaka handen, typ lägger de i knäet ibland utan att jag tänker på det. Inn var på sitt vanliga humör, trött mentalt efter halva lektionen då det var många andra hästar med. Hon är ju van att man typ är 2-3 stycken i ridhuset så att det var 5-6 hästar till blev mycket. Men vi gjorde bra ifrån oss och av och till så blev hon väldigt väldigt fin, bra respons från ridläraren också att hon är mycket fin. Lite stressad i vissa situationer och behöver lära sig lugna ner sig lite. Men det är sådant jag själv jobbar med nu de sista gångerna. Så nu taggar vi om för fortsatt träning, efter ha haft lite ledigt och bara lite småsaker som longering och arbete i töm.
Klippt blev hon också idag då det växt ut så förbaskat och hon blir svettig. nästan genomblöt av och till. Inte bra! Nya täcket passade perfekt och perfekt god gärning när 20% av kostnaden går till cancerfonden. -24 grader eller iallafall runt -20 säger alla det ska bli i helgen så täcket kom i rättan tid efter någon veckas väntan.
Longering å hopp

GrK och hoppade tinker.
Longerade min lilla pingla innan jag for till Gamleby Ridklubb för att hoppträna, denna gång på McCarten, tinkern där. Lydnadshoppning stod på schemat och kom snabbt och fort in i hur jag skulle rida honom med tanke på att jag inte ridit honom sen oktober förra året. Red en långsida med tre räcken där du la en volt och hoppa två klossar när du passerade räcket i mitten. Sen hoppade vi båge och trots en miss in med fel galopp så gick det galant från start till mål. Pay'nJump nästa? Haha nästan så man blev lite sugen, men får rida en vecka till innan jag bestämmer mig.Myspyskväll

Hemma 18.30, byta om och till stallet.
Igår var jag hemma runt halv sju efter ha varit i Dalarna. Klockan kvart i sju stod jag i stallet och mockade bajs. Blivit lite sjukdom så de undrade om jag kunde ta kvällspasset i stallet och duktig som jag är så sa jag ju att det gick bra. Tur inget hände eller vi fastna på vägen för då hade det skitit sig. Myste lite med Inn också innan jag drog mig hemåt för att packa upp innan dags att sova. Tillbaka till verkligheten igen.


 

Favoriten v1

Favoritpasset vecka 1.
Favoritpasset vecka 1 avverkade jag nog på måndagen. Då var vi ute i paddocken och gasade. Hon var lugnt och sansad hela tiden, en helt underbar häst. Med att använda rösten hela tiden samtidigt som det var avbrott av och till hela tiden, trava lite, skritta lite, trava lite, lägg en volt, skritta...
Det kändes som ett magiskt pass efter vi haft lite småkivigt av och till sista veckorna.
 

Tack för julklapparna!

Tack för julklapparna släkten.
Jag har fått presentkort på hööks i julklapp och kollade in lite nu ikväll. Nedsatt pris hittade jag en fleecejacka och två par ridbyxor. Båda med silikon och min storlek jag brukar ha fanns kvar. Så tack släkten som gav mig presentkorten för med att slå ihop alla presentkort utom ett gjorde att jag totalt betalade 40kr för hela beställningen. Då har jag till och med ett presentkort kvar på 300kr att bruka någon annan gång. Vilket jag vet kommer gå till att shoppa skor eller chaps eller något i den kategorin. Men två ridbyxor och en snygg fleecetröja blev det. De svarta är ju dom med Silicon i knät och sen blev det orangea som är Silicon i i helskodd modell.
 

Free like a bird

Hästen och jag ledig.
Halsont och snorig vaknade jag, men jag vaknade hemma i huset dör jag växt upp. Härlig känsla. Pratat med hon som har hand om Inn medan jag är hemma i Dalarna och hälsar på och Inn var så glad idag i hagen trots den fantastiska kylan. Skulle bli varmare imorgon som tur va. Men skönt jag har en glader häst och som dessutom fick en skön rykt hörde jag talas om. Själv har jag inte gjort så mycket mer än degat i soffan framför TVn eller spelat spel med mamma.Kylig morgon.

Burr -11 grader, skönt med ridhus.
Verkligen super med ridhus när man klockan halv sex på morgonen står och ska motionera Inn. Ridhus eller inte, påpälsad var jag från topp till tå och ett pass i skritt var alldeles lagom för dagen. Jobbade bara lite på vägarna och lite sidvärtsövningar. Hon var relativt lugn idag, var det för det var morgon? Haha kanske litr tidigt pass mot vad hon eller jag är van vid. Körde bettlöst också och det fungerade bra idag. Men ett fint sista pass innan hon och jag tar ledigt veckan ut.Promenad.

Hållit igång sedan torsdag.
Med att vi hållit igång sedan torsdag så tog jag på oss lite reflexer och tog en promenad. Det var till kylan trots allt väldigt skönt. Det behövdes nog både för hästens och ryttarens hjärna att pausa men ändå mysa. Bara promenera i behaglig lugn takt och stå stilla för att få reflektera över de saker som gör henne rädd när vi är ute. Som broarna, järnvägen eller de stora markiserna vid brukskontoret. Bara lunka på och njuta av nuet, inga krav och ingen utrustning. Endast massa reflexer och en grimma. Lite massage och en skön borstning innan hon fick natten.Upp och hoppa för ett morgonpass i ridhuset imorgonbitti vid halv sju ungefär. Morgonfynd

Kvoten för årets köp snart fylld.
Handlade ett träningslinne och lite NJIE Aloevera-dryck från Gymgrossisten.com imorse då jag varit vaken sedan halv tre inatt. Träningslinnet blev ett herrlinne från Gymgrossistens egna kollektion. NJIE AloeVera är jag ganska beroende av kan man säga, köpte hem ett storpack så jag har några jag kan plocka av lite närsom. Mango är min favorit? Vad har ni för storfavorit? Hoppas bara min förbenade förkylning kan gå över så jag kan komma igång. Känns hopplöst att ha svårt att andas och känna man behöver pausa mitt i ridningen för att andas lite innan man fortsätter. Men så fort jag känner mig hundra procentig ska träningen igång igen. 
Det enda som fattas nu för att fylla kvoten till årets inköp är väl ett vintertäcke, tjockare med hals som passar min häst. Hade ett hemma som jag köpte till förra hästen men provade det och det var alldeles för stort för min lilla donna.
 

Ute i kylan

Trav och skritt i paddocken. 
Det blev i paddocken idag. Först kändes det som bra idé men väl i stallet tyckte jag det var kallt men blev paddocken iallafall. Med ländtäcke och varma kläder så tog jag mig ut och skrittade fram 15 minuter innan jag började arbeta i skritt med volter, snett igenom och skillnaden mellan volt och ställa sig plus gå rakt och på rakt spår. Sen så jobbade vi lite på att trava lugnt. Med mycket röst så kan man få henne väldigt fin. Detta pass använde jag rösten hela tiden med att proa och lugna, det gjorde att hon travade på lugnt och fint hela tiden. Berömmen ekade i paddocken idag. Supernöjd och glad avslutade jag passet med skritta en kvart till. Väl i stallet så fick hon en skön massage och lite stretching. Är så kallt så vill ge henne lite av det där extra för blodcirkulationen och hålla lederna i trim.
 Veckan som var

Veckans tillbakablick.
En tillbakablick på veckan som var så måste jag säga att lördagens pass var det bästa. Vi travade bommar, hade en häst som var lite på men kunde ändå förvandla lite av den starka hästen till energi i steget att hon gick mer super. Bettlöst hade vi detta pass också och känns skönt och roligt att få lägga till bettlös ridning blandat med bett. Överlag så har vi haft en vecka där hon allmänt varit mer lugn och villig. Hon har fått någon pusselbit som ramlat på plats. Så tänkte vi även fortsätta med denna vecka. Dock kommer hon få 3 pass måndag, tisdag och onsdag innan jag själv kommer åka till Dalarna och hon får ledigt reserande av veckan. Så kommer mest lägga fokus på det där lilla, skrittarbete kommer vara i fokus utom att jag idag tänkte lägga in lite mer jobbig träning i form av lite galoppträning och mer trav. Om det vill sig ska vi vara ute i paddocken idag. Bara klä på sig.
 

OMG!

Stor order på ingång!
Har en stor order på ingång om det är så att allt passar och så. Hästkällaren.se har ju 50% allt oavsett tidigare pris så beställde hem lite saker. Eller lite och lite. Det som beställdes hem har jag listat här nedan.
-Mountain Horse Stella Polaris High Rider. Behöver ett par stövlar och nu till vintern något varmt. Svårt att hitta stövlar som passar men verkar som dessa ska göra det och är dessutom varma till vinterns ritter och träningar. Får köpa stövlar/skor med chaps längre fram när varmare vädret kommer tillbaka.
-Back on Track ridhandskar. Handskar har man aldrig förmånga. Vill prova dessa då jag tycker Back on Track schabraken har fungerat bra till hästen så varför inte till mina händer och fingrar? Sen billiga blev dem med 50% rabatt.
-Mountain Horse Tiffany Softshell. En royalröd softshelljacka att ha att rida i längre fram. Får se om den sitter bra men såg då iallafall väldigt skön ut.
-Mounatin Horse Cheval Vest. En svart lite Spooks-liknande väst, jag tycker den liknar spooks lite. Den med lite högre krage. Har ju min bäst i stallet och vill ha en att ha annars också så bara passa på.
-Mountain Horse Darlington Jacket. En jacka i lite längre modell och är den som jag hoppas så går den ner lite så man kan ha när man rider under vintern. Den går alltså ner lite över låren och värmer.
-Finntack Vinterbyxor. Ett par svarta vinterbyxor, typ som termobyxor att ha när jag kör, men kan väl även slänga på om jag ska rida ut under vinterns kalla dagar.
-Finntack Cant see back Covers. Röda såklart till mina röda och blå tävlingsfärger.
-Finntack rakt travbett.
-Finntack Jordbländare. Blått blev det här.
-Finntack ryckhuva. Röd/vit/svart huva med rycktussar.
-Finntack Käk i beta. Har ju svart huvudlag där en svart käk ingick men här kör vi rött rätt igenom.
 
Betalade alltså totalt ca 3000kr för detta som egentligen skulle gått på 6000-7000kr. Fast det är ju med de priser de hade innan jag skrev i koden fynda så jag fick 50% rabatt. En del av varorna var ju reavaror så har väl ursprungligen varit ännu dyrare. Kanske om jag kollar efter så en 10 000kr kanske det ligger i paket påväg hem. Hoppas det passar bara som sagt så jag får det jag ville ha.
 

Jobbade volt

En promenad eller vila blev det inte.
Tömkörde och jobbade lite volt med min dam istället idag. Ett lugnt pass som inte gör henne något då jag mest skrittade och travade kanske 5 minuter i vardera varv på volten. Totalt höll jag på i ca 30 minuter där vi jobbade på volten och lite att ställa sig med mer. Även att va lugn och inte dra iväg när tömmarna blir lite slappa. Väldigt fin idag och som sagt mest skritt och inte så jätte mycket jobbigt. Så var ju nästan som en promenad och till dagen till ära så var jag ute i paddocken och frös låren av mig istället för rida i ridhuset. Sen hade jag stalljouren på eftermiddag och kväll där det även blev lite rabalder då hon jag hade med inte kom så fick fixa någon som hjälpte mig lite sådär en timme innan vi skulle vara där. Men löste sig som tur var.
 

Halt å skolös

Tanken som räknas.
Tanken var att köra eller rida ut idag men eftersom hästen fick lov att dra av sig en sko plus att det var halt som tusan. Ville inte riskera något så det blev lite ridning inne i ridhuset. Skrittade med lite volter och serpentiner till en början sen blev det lite trav. Red henne på bettlöst idag och hon började med att vara lite avslappnad men bråkade något när vi travade. Hon vill trava på i hög fart och jag få henne lugn och avslappnad. Sen hade vi tre travbommar på ena långsidan och två bommar med avstånd att räkna galopp emellan. Red tillsammans med Amanda, en tjej som också har häst på ridskolan. Hon galopptränade medan jag försökte läggs fokus på lugn fin trav över bommarna. Fick det och mot slutet hela två gånger. Stor tumme upp. Jätteduktig trots vi inte var helt överens hela tiden. Men det är lite ungdomstråts från hennes sida många gånger. Nu får jag fortsätta med min kopp med te och tina upp kroppen, stalljour en hel dag som förfrusit min kropp i detta kalla snöväder.2016

2016, början på något mer.
Vi har firat och vi har landat, 2016 är numera vårt år. Till skillnad från 2015 så är det väl en sista siffra som byttes ut. Hur kommer mitt år bli? Med bloggen? Målen med Innocenta. Med en start i april så kom jag och Ina (Ucina BOKO) ut på pay´n jump i juli innan hon drog på sig hältan som inte skulle gå över så snabbt. I slutet av Augusti fick hon åka till dalarna och jag få ner Innocenta Futura. I början av september satt jag på henne för första gången och hennes inridning var påbörjad.
 
 
2016 på bloggen
Jag har börjat fått en nytändning och planer på bloggen. Bland annat kommer det komma summeringar av veckan på söndag/måndag varje vecka där jag beskriver veckan överlag hur det gått och vilket pass som varit det bästa. Varje månad kommer det också att bli en summering av månaden och ett blicka framåt av vad jag har för tankar om kommande månad som vi går in i. Vad tror ni om det? 
 
Innocenta Futura 2016
Innocenta eller Inn. Planerna med henne kommer gå i vintervila till och med början av februari då vi kör bara ridning och arbete i töm. Sen ska vi börja träna styrka och kondition för att bygga upp henne till mer tävlingsmässig kondition. Utbildningen inom ridningen kommer att fortsätta och målet är någon tävling 2016 men delmål att hoppa felfritt på en pay'n jump i Gamleby eller klubbtävling på hemmaplan i Överum. Sen får vi se vad året kommer bjuda på. Vi tar en månad i taget.
 
Se året i bilder...
 

Avslutade året på topp

2015 är över, sista passet var tiopoängare.
Red sista passet för 2015 igår, hade stalljouren och sen besök med nyårsmiddag så sätta sig och skriva fanns inte tid till och klockan 3 på natten är man inte så pigg på det. Därför tänkte jag resumera årets sista pass tillsammans med det nya årets första pass. 
Gårdagen provade vi bettlöst första gången som blev mestadels skritt eftersom varken jag visste hur hon skulle reagera och hon aldrig har haft bettlöst så länge jag tränat henne. Blev en positiv upplevelse. Till en början var hon lite på och inte ville ta stopp riktigt men efter ett tag gick det bra och hon fungerade riktigt fint på det bettlösa. så det blir att varva bettlöst med bett i fortsättningen. Lite stum och hård ibland men ändå riktigt fin till den största delen av passet.
 
Började 2016 med ett pass från mark med arbete i töm. Skrittade lite fyrkantsspår och körde dubbellongering. Mestadels för jag ville ha en lugn och harmonisk häst idag då hon hade svårt att slappna av på fyrkantsspåret och ridvägarna så blev det extra fokus på lösgjordheten och därmed extra arbete på volt. Fick trots allt det jag ville, en lösgjord och avslappnad häst.RSS 2.0