Gårdagen

Sena tisdagen.
Tisdagen är den mest slitna dagen man har. Man jobbar och efter det blir det trippelpass. Red först min lilla Innocenta som fick hoppa studs och lite enkelhinder för första gången på ett tag. Fungerade fint på studsen. Och tog fantastiskt nog båda galopperna efter hinder. Högern fungerade direkt medan vänstern kom efter några språng och enorm hjälp utav mig med vikt och styrning. Ett bra avslut på passet och det fantastiska är att hon blivit mycket lugnare och kan trava av efter hoppningen mycket utan att studsa och vilja galoppera hela tiden. Framsteg!
Nästa häst var Hera och hon testade riktigt med backningar och någon stegring när hon fick lov att gå från de andra i gruppen. Själv satt jag där och väntade ut sprången och drev på vidare. Slutet var hon relativt fin och denna gång satt trycket i traven mycket bättre. Det var dagens stora pluss med Hera.
Hoppningen med McCarten var stum till en början och vi fick ingen kontakt. Det var ge och ta hela tiden men ingen reaktion, efter några halvdana språng som kändes sådär började stumheten släppa och han blev den fina tinkern jag bruka hoppa igen. Banan gick relativt bra utom sista linjen som sedan blev klockren då jag fick ta om den. Första hindret blev ryttarfel så vi travade in och kom då lite nära på andra och fick fel galopp in på tredje. När vi fick ta om linjen satt den som smäck och vi hoppade klockrent rätt över. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0