Inn & Ina

Hoppning och dressyr för Ina, lite lugnt för Inn.
Ina fick gå hoppning igår och tänka sig vad vi flög fram, kändes att vi var ihop och flöt fram på banan. Superduper härlig känsla när allt klaffar och blir rätt hela passet igenom. Lyckan var total och när jag kom kort in på en studs så kände man hur hon försökte och lyckades klura ut detta också. Idag så jobbade vi med ställning och ställa om samt rakställa emellan. Där var det lite knackigt men mycket har att jag har en sadel jag inte kommer ner i riktigt och då hamnar skänkeln lite långt bak så jag flyttar ut rumpan på henne när vi ska gå på böjt spår och på volt. Men annars var hon riktigt trevlig idag också. Imorgon blir det en tur runt terrängbanan och så kör vi kanske något enstaka hinder.
Inn har fått gått lugnt lite, longerades i måndags och longerades igår. Idag fick hon stå så tänkte jag ta mig en tur på terrängbanan med henne, få prova på lite av hindren samt gasa i backe lite så hon får jobba på med musklerna. Fredag blir det ju vila för båda så Inn får ett lite hårdare pass medan Ina får en lättare uterittsaktig aktivitet.
 

Inn & Ina

Banan x2
Igår fick Inn en tur i skogen som gick klockrent, idag bråkade vi som fan på banan. Hon var på och full i energi, en massa överskott efter den vilan hon haft förut i ca 2 veckor. Så vi var inte helt i fas med varandra och arbetet gick ut på att bara rida på som vanligt men att vänta ut henne. 5-10 sista minuterna flöt det på i en bra trav och skritt. Det kändes som vi ska kliva tillbaka något steg och jobba lite grunder igen, få se på tisdag om det blir hon eller om Ina får ta hopplektionen då vi har markarbete. Det kändes som jag inte gjorde ett rätt även om jag fick höra att jag bara skulle ta passet och gå vidare då jag red som jag skulle.
Ina gick destå bättre och fick mig att inte känna mig helt värdelös som ryttare pga det inte helt överensstämda passet med Inn. Vi red bara ett kort pass på banan och red lite skänkelvikning, volter och övergångar. Jag kände att hon blev igenomriden och avslappnad ganska så bra och snabbt och avslutade när vi kände att vi låg på topp plus några minuter till.
 

Planera om helgen

Kommunikation, dax att planera om.
Sambon och jag hade lite olika tidsplaner för helgen så för att kompromissa så fick jag planera om lite i helgens ridning. Skulle tagit ett pass med båda per dag hela helgen från idag men fick köra lite sicksack så red Ina idag, rider Inn imorgon och rider båda på söndag. För ikväll är jag nyss hemkommen från kräftfiske och ska åter upp imorgonbitti för att hämta de tappra som är kvar ute, innan jag drar till stallet för att hjälpa till att lasta en häst som ska på tävling och sen rida Inn. På kvällen ska jag hjälpa klubben och servera vid teaterföreningens föreställning. Sen bär det av mot grannsamhället och lite kräftskiva som de andra redan påbörjat. Söndag ska det gås upp och rida båda innan vi ska stycka kött och på kvällen ut en tur i skogen. Full rulle och jag som tänkte tat lugnt i stallet denna helg... Men åter till Inas ridpass idag...
Idag körde vil lite fullföljning av ridlektionen. Ungefär samma övningar och vägar men vi tvista till det lite för att det inte skulle bli helt lika. Sen körde vi även lite sidvärtsrörelser halvt igenom i skritten. Har för vana att alltid köra lite sidvärtsrörelser varje ridpass jag läggar upp själv. Är något som bara blivit. Hon var lite hård idag och det tog lite tid att få lös henne, men mot slutet verkade hon mjukna upp ganska bra. I början kände man även, ursäkta men hur ska vi kunna starta LC:1 om en månad, mot slutet kändes det, ja vi kommer väl iallafall igenom banan med några procent, förhoppningsvis godkända procent. Men en bättre känsla fanns, dock var jag inte helt nöjd med mig själv då det kändes som vi av och till hamnade i en liten fight, jag var nog lite småstressad utan att känna det så jag slappnade nog inte av riktigt och hade inte ron att vänta ut henne nog länge. Skärpning där! Tror det gått mycket bättre om jag bara väntade något steg till bara. Bättre lycka nästa gång, dock kör vi nog en uteritt på söndag då hon gått på banan nu 3 ggr i rad, förvisso en hoppning men 2 dressyr på raken.
 

Gårdagen

Blev sent så skriver nu istället.
Gårdagen blev sen så skriver om passen idag istället. Fick lite problem så kom iväg lite sent till stallet och gav därmed upp hoppet om ett vettigt pass med Inn innan ridlektionen. Så vi drog på oss mysutrustningen eller ja hoppsadeln och tränset för att traska ut på en skrittur i 20 minuter. Bättre lite än inget. Regnet föll men ridlektionerna hölls i ridhuset så det var klä sig efter väder och dra ut i skogen där det föll något mindre med droppar. Lagom till jag ridit klart Inn och varit ut och bytt häst i hagen till Ina så slutade det regna. In med Ina i stallgången och förbereda henne för första passet på lektion. Fick både positiv kritik och saker att tänka på inför den kommande tävlingen om strax över en månad! En sak som jag själv vet är att jag lätt har för att falla lite fram och hamna i mer framåtlutad hoppredo sits eller så kommer framåtlutet lite från alla montéträningar. Som jag tänker på såklart, kommer på och försöker påminna mig om det vid varje bokstav att rätta upp och bak. En svag punkt jag har inom dressyren. Sen har inte Ina all styrka ännu men med lite träning så, hon har mer ridbarhet än Inn så vi kan träna och jobba på ett annat vis. Det kände jag även att vi kunde få till ett ganska fint tempo men samtidigt, lite knakigt, men vi fick till lite fin form ibland. Mot slutet blev hon lite trött i galoppen men det kommer. Supernöjd över lektionen och kände hoppet om en någorlunda bra ritt på tävlingen växte lite....
 
Idag fick de båda vila och jag och sambon tog åter ett pass på brandstationen, sprang intervall 3km och förbättrade måndagens tid med 50 sekunder, av ren viljestyrka bara. Sen lite styrketräning efter det. Blev skönt trött och ont i kroppen men imorgon kör vi ytterligare ett pass med Ina och Inn.

Jump Jump Jump

Dressyr & Hoppning.
Red först Inn där jag red dressyr med fokus på att få henne trava lugnt efter galoppen som hon har lite svårt med. Det var lite tjafsigt i början men den sista galoppen och övergången till trav gjorde hon det väldigt klockrent. Så med två varv på volten i fin trav, ibland lite kort så hon nästan skritta, bättre det, men ändå trava på fint i övrigt avslutade vi passet med att travhoppa ett litet skutt. Lycklig häst och nöjd ryttare.... 
Ina fick hoppa och här la vi mest fokus på att komma bra in så hoppet blev harmoniskt och inte ryckigt. Vi hoppade inte högt utan högsta var ett hinder på 55-60cm. Vi red först varje hinder för sig kom på en och en från båda håll. Sen så körde vi den röda banan 1 gång. Där gick hon som en klocka och la därför till det sista på den blåa banan jag ritat där det är en linje som blir lite böjd på slutet. Hoppade de två hindren innan jag hoppade hela blåa banan en gång. Kändes jättefin där så höjde några hinder så högsta landade på 55-60cm. Då hoppade jag den blåa banan igen men la till på slutet det jag markerade som grönt. Väldigt fin dam och hon var harmonisk igenom hela, blev fel galopp någon gång så hon övergick i trav men direkt du fattade galopp så hamna hon rätt. 
Nöjd med båda damerna ikväll.
 

Back in business

Semestern är över!
För mig är semestern över, hästarna har fått lite vila efter en halvslö sommar med mycket uteritter i skogen. Vi körde en början i helgen men imorgon börjar allvaret. Bloggen ska den också startas upp lite mer....
Själv fick de två fina damerna vila medan jag körde slut på mig idag. Jag cyklade till och från jobbet, bara 2km enkel resa men ändå och att tillägga är att det bara är uppför hem. Sen blev det mat innan sambon och jag drog till brandstationen och tränade, han behöver träna för fystestet och jag behöver få tillbaka all jäkla kondition jag missat under semestern. Ingen träning alls ajaj! Löptränade intervaller blandat med powerwalk på löpbandet och efter körde jag lite roddmaskin. Med ont i rumpan och svett så det rinner tröt orken och jag fick avsluta passet. Totalt blev det avverkat 45 minuter innan vi körde snabbt bastubad när vi duscha. Härligt! Imorgon väntas det hoppträning med ena och dressyrpass på banan med andra. 
 

RSS 2.0