Kan vara öm och kanske inte bra än.

Provat Ina på banan för första gången och sen Coopertest på Brandstation.
Tömkörde damen lite idag eller longerade i töm något. I skritten såg det bra ut, hon haltade inget och verkade normalt. Travade sen lite och började lugnt, lite rusande blev hon men hon kom ner i lugnt tempo efter ett tag. Hon såg bra ut till en början men sen såg det precis ut som hon ömmade lite. Bara lite smått men när jag gick ner och hon fick skritta igen så var det precis som vanligt. Ska ner till stallet imorgon och skritta henne en liten tur, dock så vånder jag och promenerar tillbaka direkt som hon känns oren, ifall det inte är över än. Gjorde rent i hålet efteråt får se om det ömmade för det kom in grus eller om det är för det inte är över. Imorgon ska det tejpas när vi skrittar ut, för som hovis sa att hon kan ömma på grund av att det kommer in något så bra om jag kunde täcka över det. Silvertejprullen är därför nerpackad. 
 
Sen drog jag till brandstation och körde coopertest för min egen del, träna får jag lov att göra ändå även om hästen är dålig. 2km på 11.58 minuter! Det är jag mer än nöjd med så det fick bli kondisen innan jag körde lite situp, knäböj, ryggyft och armhävning som avslutande 15 minuter.

Läget just nu

Snart så....
Idag kom hovslagaren och slog på skon igen, Ina har ett stort hål fram på tån men det är bättre. Det är inte inflamerat längre utan bara ett stort, och då menar jag stort tomrum i hoven. Det måste få läka och tar ca 1 år men inget farligt att rida med, bara man täcker det när hon är ute och att man kollar och håller efter det. Så någon dag till sen på söndag ska jag longera henne lite få se hur hon reagerar. Isåfall kan vi hon börja ridas igen och så.
Imorgon blir det hämta jackan jag visat här tidigare och handla lite annat...
 

Shopping!

Två helger shopping
På lördag blir det besök på Hööks för att hämta min jacka, samt köpa grimskaft då mitt gick av. Ska ändå till Linköping. Sen nästa söndag 7/6 så blir det en ensamtripp till Ullared, där ska det letas grejor. Jag ska bland annat köpa nytt flugtäcke, leta ridbyxor, kolla efter nytt schabrak och ett par boots. Kanske slinker något benskydd m.m. ner i kundvagnen. Ska skriva en lista med saker jag behöver så får vi se vad jag finner...

Pay'n Jump 6/6 på Gamleby Ridklubb bombana & 30-110cm är det och som det ser ut nu kan det bli start i bom+30cm om vi får klartecken imorgon på kontrollen att börja motionera igen. Annars ska jag starta Mary, då hon blivit bättre...Hipp Hipp Hurra!

Ina fyller 13 år idag!Vinnare av grimma....

Trumvirvel.....!
Tack alla ni som varit med i tävlingen och nu har lotten dragits och en vinnare är korad. Jag läste alla motiveringar och det var alla fina, så då blev det lottning via slumpmetoden på datorn.
Vem blev det då? Jo vinnaren av en lädergrimma blev Amanda & ridtravaren Lilleman. Amanda äger också bloggen http://bagheeraomalley.blogg.se där hon länkade som gav henne två lotter i dragningen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hovböld & en blåvit

Ina har fått hovböld.
Japp ni hörde rätt, damen har fått en hovböld. I fredags ringde de att hon var jättehalt när hon skulle in från hagen men varken direkt svullen eller varm. Lite arnika på och så fick hon stå med lindat över natten. Lördagsmorgon var det sämre så fick hjälp och då hittades en holvböld, dock satt den väldigt långt in så fått lagt förband och hoppas på att det drar ut bölden ur hoven. 
 
Tävlingen gick iallafall bra med tanke på jag fick panikåka till stallet innan jag skulle till GrK, det var inte med i planerna och sen att jag inte hoppat McCarten mer än 1 gång tidigare, för mer än ett halvår sen. VI började med en 60cm runda och där blev det ett stopp, jag var osäker på hans galopp då jag inte vet han så väl och gasa lite för mycket mot hindret. Gjorde omstart på 60cm istället för 70cm hoppning och då blev vi felfria och fick med oss en blåvit rosett hem.
 

Bästa vädret

Laddar för tävling i bästa vädret.
En barbackatur eftersom hon var så duktig innan. Vad sägs som om att vi var ute i strax över en timme och skrittade. Skrittade först på banan lite och kände lite på reaktionen av att jobba henne i skritt när jag satt utan sadel. Förvånansvärt positivt och jag fick ju själv bättre känsla när hon höjde ryggen och gick som bananen i serpentinerna. Red väl så i cirka 10 minuter innan vi skritta ut, njöt av vädret och fick superfin utsikt. Lite backar upp och ner, förbi en sjö och laddade för att jag ska tävla imorgon. 60+70cm med McCarten. Sen var ju damen duktig och gick under dessa farliga broar som tågen åker på.Dagens pass

Åskan kom härjandes.
Vi var på terrängbanan idag och motionerade. Det blev lite att försöka fatta galopp utan att rusa, hon gör det bra på banan men ute så vill hon gärna iväg. Men det fungerade ganska så bra idag. Hoppade fram på några små stockar som låg. Nu sätter hon galoppen efter hindret varje gång och framåtbjudningen var det inte fel på. Vi började även att prova på lite mer höjd på hindren. De satt väldigt bra och vad kunde man inte göra bättre än att komma på en stock och landa i galopp, därefter känna hur bra man kommer mot nästa hinder. Det var två stockar på höjd så lite högre, jag höll i galoppen och korrigerade in henne då hon höll på att styra ut mot höger. Så kände jag framåtbjudningen komma och vi flög över och landade i galopp. Det fick avsluta dagen då det kändes såå bra samtidigt som det började mullra lite väl nära den där åskan. Men att landa i galopp och galoppera mot nästa hinder och landa i galopp efter hinder nr2 igen det är grymt av min tjej. Så det belönas hon med en barbackatur/skrittur imorgon istället för vi ska sitta och traggla på ridbanan, det ska vi ju ändå göra på söndag.
 

Sena nätter

Sovit ca 5 timmar inatt.
Hoppträningen igår gick inte något vidare. Fick avsluta efter några hinder då hon var störd och der var något som inte stämde. Vi hittade inget men precis som något gjorde ont eller satt i kläm när vi hoppade så hon la av och tvärstannade eller slängde i sista. Så på fredag ska jag tävla McCarten istället, en tinkerhäst jag hoppat 1 gång för länge sedan. Men han hoppar allt och 50+60cm att starta är ingenting för honom och ridläraren ska hjälpa mig i framridningen så jag får lite tips hur jag ska rida honom då jag är så van och rida grabben.
Kalas för min bästa kompis igår så tårta efter ridningen och kom hem halv tolv och somna typ ett. Upp sex och nu är jag på jobbet, men tagga terrängbanan med Ucina om vädret håller i sig.Ina & Mary

Mycket hoppning.
Denna vecka står det mycket hoppning på schemat. Ina gjorde lite småskutt igår som hjälpmedel för galoppen. Idag är Ina ledig men jag ska ha hopplektion på Grk med Mary och vi ska väl hoppa kombinationer vad jag fick höra sist men hon kan ha ändrat sig. 50-60 cm ska det ridas iallafall och tränas lite inför pay'njump på fredag. Onsdagen blir det terrängbanan med hoppning på schemat för Ina och fredagen tävlar jag. Inte för man kanske räknar det till hoppning men det innerhåller bommar och det kan bli på söndag. Så vad sägs, får hoppa mycket denna vecka men hoppar lite mindre nästa skulle jag tro.
 
 
 

Hallå Spagettiben!

När ridbanan är upptagen.
Blev sen från jobbet så hann inte rida på ridbanan innan kvällens lektioner skulle börja. Därför fick det bli terrängbanan. Vi red lite upp och ner så hon fick klättra lite och ta i från baken. Det är en terrängbana, en liten som är något byggd på små kullar så man kan jobba lite i backe. Vi galopperade lite upp och ner också och lilla damen förstod att det gick lättare att galoppera upp än trav. Hoppade även några stockar och bekantade oss med att rida förbi huset och andra lite ''konstiga'' hinder hon tyckte. Bland annat blev det ett stillastående hopp över däcken då hon lukta på dom och när jag skulle ta tyglarna för att rida vidare hoppade hon över. Men överlag hade vi en duktig tjej som kunde jobba ner sig i en lugn trav emellanåt. Vi jobbade mycket på att bli lugn och stanna upp emellan hinder, galopp efter hinder och att ta det lugnt. Sen att jag stod mycket eller red lätt kändes då jag även gjort det när jag jobbat så mina ben var stumma och skakade när jag åkte hem.
 
På onsdag kommer vi vara på terränbanan och sätta mycket fokus på galoppen. Vi kommer att galoppera och jobba med fattningarna. Kommer även fortsätta lite med stockarna som stöd. Går detta bra så kommer vi även hoppa de lite högre hindren och prova trappan. Det blir mycket hopp så kan nog bli dressyr eller endast arbete med bommar på söndag.
 

Vecka 21

Planeringen för vecka 21
Summering av vecka 20 är att det har skett mycket framsteg i både hoppning och dressyren, att lugna ner sig med mer. En oxer på 45 cm och att lugna ner sig efter galoppen. Men störst av allt, hon fattar galoppen på galoppfattning och inte behöver trava på i en helsikes fart.
 
Måndag: Dressyr på banan.
Tisdag: Ina Vila, hoppträning med Mary.
Onsdag: Uteritt, eventuellt rida på terrängbanan.
Torsdag: Dressyr på banan,
Fredag: Ina vila, Mary och jag ska tävla Pay'n Jump 50+60 på GrK.
Lördag: Ina vila, ska hjälpa till på hopptävling samt på sambons lillasysters bal.
Söndag: Markarbete, ev hoppning.
 
Möjligheten finns att sambons lillasyster tar Ina tisdag eller fredag. Annars vila då tiden försvinner.
 
 
 

Uteritten

Fya för vädret.
Vad händer lagom till vi är klara och kliver ur stallet för att rida ut? Jo det regnar som satan. Men vi gav oss ut på en mindre tur iallafall. Det blev väl 30 minuter skritt med liten kort trav. I skritten jobbade jag lite med att hon skulle trampa med benen under sig och gjorde lite sicksack sidvärts över vägen. Kan poängtera att det är en liten skogsväg som inte många bilar åker på och jag kollar hela tiden för att det är fritt. Blev inte så länge då det var ett så dåligt väder. Vet knappt vad katten släpat in när vi var tillbaka, det rann från oss.
 
 

VINN LÄDERGRIMMA

Ni glömmer väl inte min tävling?
Där ni vinner en brun lädergrimma i valfri storlek. Tävlingen avslutas på fredag så ni har ca en vecka på er att delta. För att komma till tävlingsinlägget, TRYCK HÄR!
 

Taggar igång

Vilket pass!
Ska jag säga om det var bra eller dåligt. Till en början så kändes det fint. Red fram i skritt och trav. Började sen med serpentiner och volter för att få henne mjuk och avslappnad, först i skritt och när det funkade gick vi över i traven. Sen så tänkte jag att jag skulle fatta galopp för att sedan efter hon galopperat få ner henne till en lugn och fin trav igen. Vänster galoppen började med och hon gick på ganska bra, lite ostabil men det händer när man inte är van vid galoppen, fick iallafall en 4 varv på volten vid C. Sen saktade jag av vid E och började arbetet för att få ner henne till en lugn och avslappnad trav. Hon blir så taggad och på högvarv efter galopp så när man ska lägga en volt så tror hon att man ska galoppera och taggar igång. Efter lite olika vägar och varv på ridbanan senare har jag iaf en avslappnad häst och provar även höger galopp, som även den börjar komma. Lite knakigt får vi något varv i höger innan vi saktar av och gör samma sak här. Det gick betydlig fortare denna gång dock så låste hon sig lite och blev lite kantig, det vill säga inte så runda fina volter med en häst som ville böja sig åt rätt håll. Ner i skritt och arbeta från grund igen. När jag fick henne fin i skritten så började jag arbeta henne i traven och då med att öka och minska traven lite. Nu kände jag även att muskulaturen började arbeta ordentligt och hon trampade med bakbenen under sig i längre perioder än förut, hon höjde på ryggen och gick riktigt snyggt. Vi körde en procedur till med galoppen och efter den galoppen gick hon ner i avslappnad ganska fort och jag kunde även samla ihop henne bättre. Det fick avsluta passet. Det är så roligt när hon gör framsteg damen min <3
Backe upp och backe ner

Uteritt med backträning.
Eftersom vi bytte lite denna vecka och körde barbackatur i måndags så blev det klättring idag. Underbart väder bjöds det på och en duktig tjej som klättrade på bra. Vi bara skrittade hela tiden och njöt av vädret samtidigt som jag tänkte över lite om morgondagens dressyrpass. Vi kommer att jobba med böjda spår som vanligt lite, sen även galoppskänkel och att kunna få ner henne till en lugn och fin trav/skritt igen efter galoppen. Hon blir lätt upphetsad och ska galoppera på efter när man gärna vill jobba ner henne.
HejHopp!

Vilken häst jag hade idag.
Idag var jag lite stolt över min dam. Vi travade över upphöjda bommar och hoppade oxer på 45cm. Vi hoppade en femochenhalva dock var den inte direkt använd. Vi började med att trava över bommar efter vi ridit fram och när vi hade galopperat lite i framridningen så var hon lite pigg och het på gröten men efter lite travande över bommar fick jag ner henne i en såpass lugn takt att det var dax för oxern på medellinjen att hoppa. Den började ligga på 30cm och avslutade på 45cm, inte för fort fram fast vi höjde väl ganska bra ändå. Femochenhalva var inte lika pigg men hon hoppade då båda dock så ville jag inte traggla för mycket utan när det kändes som nöjdaktigt för första gången så fick hon vila från den. Oxern däremot övade vi lite på att komma in och hon fick galopp 2 gånger efter och en sista gång fick jag en lugn galopp så galopperade in och galopp efter. Mycket morötter till damen kan ni tro va?! Jajamen. Efter det hoppet travade jag av henne och lät henne återigen få trava över bommarna och sen få slappna av för hon verkade lite het av all hoppning och galopp. Men superhäst hade jag idag! :)
 

Full fart framåt!

Hon bara älskar det.
Träningsvärk imorgon skulle jag tro men detta är väl nyttigt för både mig och damen. Det bästa är ju också att hon älskar det. Stå upp och låta henne jogga på genom vägen är bara så kul sa Inus. Vi ska ha en sådan här dag i veckan där vi inte har några krav, jag får stå i montésists och träna på den medan Inus får jogga på i trav med öron så spetsat framåt som det bara går.... Svettig tillbaka fick hon en underbar massage och pyssel. 
 
Kommer att switcha lite då jag får lite assistans imorgon så då passar vi på att hoppa då och kör Dressyr på lördag istället.
 

Bloggtävling #2

Dags för bloggtävling #2 avslutas fredag 22 MAJ
Beställde hem en jacka från Hööks med brodyr som kommer... Det gav upphov till min nya bloggtävling och idé så här kommer den. Du kan alltså vinna en ljusbrun lädergrimma från hööks i storlek Ponny,Cob eller Full. Reglerna är enkla att du skriver en kommentar med ditt namn, en motivering varför du ska vinna, storlek på grimman och för större chans skriver du ett inlägg om bloggen och tävlingen. Det ger dig dubbla chanser att vinna i tävlingen.
 
Så i kommentaren: Namn, motivering och storlek. Har du inte blogg så skriv kontaktuppgift ex. mail.
 
För större chans: Dela med dig om min blogg och tävling i ett eget inlägg på din blogg.
 
Grimman du kan vinna vistas här tillsammans med jackan jag beställde :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What happened

Kunde inte publicera inlägg igår.
Både tävling och passet med Mary kunde inte läggas upp igår då jag inte kunde publicera. Aja vet inte vad som hände men nu verkar det fungera.
Passet med Mary igår var då iallafall lite botten. Det gick inte som man förväntade sig, men de hade börjat gått ute på nätterna alla hästarna så det kan vara en anledning. Iallafall så var hon inte så pigg och hade framåtbjudning i framriden utan kröp ihop mer. Funderade på om något var fel men hittade inget. Sen när vi började hoppa så galopperade hon bra fram till de tre sista stegen så var det precis som en motor som la av. Hur du än red, drev och så så la hon av.  Alla hästar hade visst varit lite seg sista veckan så trodde nog det var för de fick vara ute nattetid också. Men sista omgången när vi hoppa bana så taggade hon till lite och blev inte lika seg och slarvig. Godkänd hopplektion även om jag inte var gladast och nöjdast. Men vi taggar om för lektion på tisdag innan vi ska tävla på fredag nästa vecka....
Inte världens snyggaste men bjuder på den ni ;)
 

Mystur

Ångrade mig.
Efter en helg med mycket fart, jobb, svett och slit så blev det inte uteritt med klättring. Nej vi körde på lite måndagspyssel och sen en mysig barbackatur i solen. Njuta av vädret och bara skritta på i 30 minuter gjorde det gott för både mig och Ina. +20 grader gjorde inte saken värre och imorgon får hon välförtjänt vila innan återigen vi ska jobba på...


Uppdatering

 
 
 
 
Här ska snyggas upp!
Håller på med lite uppfräschning och uppdatering på bloggen nu, vårstädar lite.
Som ni ser har jag kommit upp med en ny bild i menyfältet och mer kommer att komma.
Hoppas ni kommer gilla den nya designen och sånt sen. 
Imorgon tisdag kommer även bloggtävlingen att komma upp så håll utkik, kravet för att vara med, ni har en mejl och kommenterar. Till fördel så har man en blogg också för större chans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#vecka 20

Träningsupplägg v20.
Här kommer vad jag tänkte denna vecka i träningen. Kan bli lite ändring beroende på väder och vind. 
 
Måndag: Uteritt med lite klättring.
Tisdag: Vila, jag ska hoppträna Mary på GrK
Onsdag: Jogga i jockeyläder.
Torsdag: Dressyr på banan.
Fredag: Rida ut barbacka.
Lördag: Hoppträning
Söndag: Uteritt med lite dressyr.
 
 
 

Plaskat på

Ridit med lera upp till öronen.
Idag var vi på banan och dressyrade. Vi började med mycket jobb i skritten och dagens tänk var ju höger. Hon har så svårt att bli banan åt höger medan vänster går hon som klockan nu. Som jag trodde började vi med ganska så konstigt formade volter och hon ville inte släppa efter. Tänk er en stålfjäder som är lite böjd åt vänster och du ska försöka böja den lite åt höger, den är hård och redan felställd så du måste få den rak innan du kan fortsätta åt höger. Hon vill gärna ställa sig åt vänster istället. Men efter lite jobb i lugnt skritt så började hon smått ställa sig åt rätt håll. Beröm direkt fick hon på minsta lilla och det gjorde susen för plötsligt lossnade det och hon fick till ett par volter på rad då hon var jättefint högerställd. Vi jobbade så lite med volter och serpentinbågar i båda varv innan vi satte igång med traven. Då fastnade hon i högern igen men specielt i hörnen mest. Började med lite voltövningar och lägga små volter i hörnen och sen in på stora mittvolten på långsidorna. I traven lossnade det fortare för henne också. Mycket beröm och liten paus fick hon. Efter skrittpausen så jobbade vi igenom olika ridvägar i skritt och trav, tränade gas och broms innan vi la oss på volten vid C och skulle provköra galoppskänkeln. Först taggade hon i väg så trava ner henne lugnt igen och andra gången gick hon över i en lite knakig men ändå fin galopp. Hon fick galoppera några varv på volten och det märktes att det var jobbigt för henne och att hon tyckte det kändes lite trångt. Sen gick vi över i höger varv och skulle prova ifall vi fick in högergaloppen (har bara testat vänster tidigare). Vi la oss på volten vid A och gjorde samma visa. Här var det jobbigare och hon taggade iväg dock landade hon i galopp, rätt galopp! innan jag hann få ner henne så lät henne galoppera 3-4 varv innan jag bröt av. Då var hon välförtjänt lite gräsbete och morötter när vi hade skrittat av...
 
 

Att vara....

Snacka om att jag missat en hel vecka.
Kompensationen kommer i nästa vecka i form av en tävling.
Förra helgen så åkte jag i Dalarna och samtidigt slutade mitt internet fungera. Väl på hemmaplan och med ett fungerande internet igen så fick jag andra bekymmer. Vet inte om det var influensa eller vad det var men mådde illa, yrade och sov konstant... Höll i sig några dagar men nu så är det bättre och krafter för att vara igång finns det också. Krafterna fanns inte till bloggen heller då jag var sjuk därav jag idag kommit tillbaka :)
 
Måste även bara berätta!
Igår red jag Mary på GrK och det blev hennes bästa ritt någonsin som ridläraren sett sa hon efter våran bana vi gjorde. Det kändes också klockrent så går allt som det ska kommer jag och Mary starta 50+60cm fredag 22/5 i en Pay'N Jump och får jag nämna att Mary är fortfarande lite grön så man får tänka lite outbildat och unghäst när man rider. Dessutom innan vi fick så klockrent, när vi hoppade fram på en oxer slarvade hon. Hon snubblade så hon var ner med mulen i marken och vände men på något sett drog jag upp hennes huvud innan jag släppte till långa tyglar så vi räddade oss upp från en liten krasch.
 
Helgens bravader
Denna helg har jag stalljour och idag fick Ina bara vara Ina och vi red ut. Skrittade lugnt till en början och sedan stannade vi så jag fick höja några hål på mina läder. Upp i stående och lät henne få trava på i mer travartrav genom skogen. Damen taggade till ordentligt och tyckte det var jättekul. När vi sedan skulle skritta av så var hon så taggad så det där med skritta var något hon inte riktigt ville. I den fina solen blev det fram med vattenslangen och bada.
Söndag sen kommer vi slipa lite småsaker på banan så som högervarvet där hon inte riktigt vill vara ställd åt höger, så kommer jobba mycket volt där. Kommer även provköra en galopp igen som gjordes förut och lyckades bättre än jag trodde. 
 

RSS 2.0