Träning v13

Framme i vecka 13 och här är veckans träning.
Summering av förra veckan:
Med en ledig helg och lite ledigt i början av veckan fanns mycket tid och motivation till träning. 2 pass på brandstation och även lite promenader, intervall och löpning ute. 2 stycken ridpass blev det också.
 
Denna veckas träning:
Måndag: Gårdagens pass på Brandstationen känns idag och efter ha gått in på 5 raka dagen på jobbet och veta jag endast är ledig 2 dagar denna vecka så försvann även motivationen till att träna. Därför kör jag vilan idag.
Tisdag: Hopplektionen samt kan bli lite styrketräning innan.
Onsdag: Intervaller, har dock inte bestämt ännu hur jag ska köra dem.
Torsdag: Promenad minst 2,5km
Fredag: Brandstation träning samt ridpass, hopplektion.
Lördag: Vila
Söndag: Promenad med sambon, ska få honom gå längre än 2 km haha! :)
 
 
 

Min Träning v12

Sambon är lite slö att få honom gå långt är lite svårt haha :)
Här kommer denna veckas träningsschema lite halvt sent, måndag är ju redan gjord.
 
Måndag: Promenad med sambon - Vi fick ihop hela 2,35km på ca 24 minuter.
Tisdag: Lite styrketräning med kroppsvikt, rider på kvällen.
Onsdag: Brandstation med sambo, totalkörare.
Torsdag: Vila
Fredag: Promenad, försöka lura med sambon på längre runda.
Lördag: Intervaller, 5 min promenad och sen 10x1 min maxfart.
Söndag: Brandstation, genomkörare med svett som rinner.
 
 

Travhästens värld - Veckans ämne

Överallt hör man saker. 
Nu tänker jag ta upp ämnet om travhästens öde när den inte längre kan gå på travet. Det finns så mycket snack, skitsnack och andra saker som gör att man bara skakar på huvudet och går vidare för man inte orkar ställa sig där och försöka förklara för dom. Visst jag har själv tagit över hästar som inte längre kan gå på travet men som inte fått ett hem. Travmänniskor bryr sig faktiskt om sina hästar precis som ridtjejer och killar gör.
 
Vi kan börja med att ta död på en sak. Varför vi travmänniskor tvingar hästen att springa. Det gör vi inte. De hästar som tävlas älskar att springa precis som den där andra hästen älskar hoppa bana på 150 cm. En häst som inte älskar att springa och farten på travet, ja de hästar får sluta sina karriärer på travbanan och det är där det väntas en annan framtid. Det är då vi kommer in på punkten alla får höra, varför vi skickar så många till slakt.
 
Vi är inte hjärtelösa bara för att vi skickar dem till slakt, vi tänker på hästens bästa. Många ägare vill sin hästs bästa. Kan inte säga alla för finns undantag i alla sporter, grenar och saker i livet, men de flesta.
Vi kan ta Pio som ett exempel, hans ägare älskade honom och var mån om honom. Hon ville att han skulle få komma till ett hem nära honom, där han fick massor av kärlek och tid. Ett hem där han fick stanna livet ut. Nu var han 17 år så kanske men det spelar ingen roll om de är 3 år, 12 år eller 20 år. Pio skulle gå till slakt då det hemmet inte hittades, då hon inte hittade någon som passade hans personlighet där hon visste han kunde stanna. Kanske visste hon inte med mig, jag som skulle ha honom som sommarhäst. Men han fick iallafall den kärlek sin sista sommar och kanske skulle han få stanna livet ut. Nu fick han stanna hos mig sina sista dagar i livet. Men hade hon inte haft den turen så en häst som bara står i en hage som hon inte har råd att ha, som tiden inte finns för. Man måste kunna överleva också, står man utan pengar kan mycket mer bli lidande. Det bästa för honom var slakt, det är sista utvägen. Vi försöker alltid hitta en väg.
 
Ibland försöker de säljas som ridhäst eller så går de till att bli avelshäst. Men alla vill kanske inte avla på just det stoet. De vill väl inte precis som ridmänniskor att hästen ska slängas runt och byta hem titt som tätt, de vill väl att hästen ska få långvariga hem och ha det bra. Vi försöker alltid hitta ett hem, men vi vill hästens bästa också. Hittar inte vi det här hemmet som den hästen behöver eller trivs i så är slakten ett faktum. En död häst lider inte. Jag är väl ingen mördare för det bara för att jag kanske inte hitta hästen ett hem eller kunde ha kvar den, som kanske innebar att den fick lida. En häst som bara går i hage där ingen tid för pyssel, omsorg och kärlek finns på samma sätt, är det en häst som mår bra? En häst som inte fann det hem som den behövde för att utvecklas och bli en bra kompis, ridhäst och bästa vän. Säger som förut, en död häst lider inte men alla som tror något annat vill jag bara säga att travmänniskorna försöker visst med andra alternativ innan de måste tillta slaktbilen och låta hästen somna in.
 
Sen att alla tycker olika det respekterar jag. Det är väl bra på denna värld att vi alla är olika men jag vill slå ett slag och låta er tänka efter innan ni häver ut er något. Ras som ras, sport som sport, vi är väl fortfarande mänskliga.

Snart….

April, april...
Någon gång i April ska vi åka nästan 40 mil enkel resa för att hälsa på hemma och sen ta med denna fina donna Ucina BOKO ner. Allt som behövs är på plats och det är klart med stallet så jag får en plats där. 
Så vad fattas? Bara lite småsaker som jag ska fixa nu i slutet av månaden och sen en transport. Nu börjar det vankas träna och kom igång med Stall Norm på riktigt igen. Snart dags för en mer informerad info om Ucina.
RSS 2.0