Mark

Markarbete
Denna vecka kommer vi ta det lite som det kommer. Kommer jobba en hel del från marken pga stillastående och alla komplikationer som varit med hoven. Ska dock försöka sitta upp idag ifall dressyrsadeln ligger bra så ska jag provrida i den också. Ligger den inte bra så ska jag provrida den bruna sadeln med en padd få se om den ligger bra. Men vi tar dag för dag och är hon inte alls så pigg så får det bli lite tömkörning i skritt på ridbanan.Pysselmys

Fått sig lite mys.
Lilla damen verkar helt klart bättre. Haltade inget idag och hovslagaren kommer och ska sko på en specialsko för att underlätta och inte ge så mycket tryck på hovväggen. Gamla skon gled fram pga mycket tryck. Men lite till vila sen är det en förhoppning att vi kan börja på igen. Hovväggen kommer växa ut men kommer ta tid men kommer underlätta lite med sin nya sko. 
Fick lite ompysslande och ut på stallplanen och käka lite gräs.Infektion

Vila, vila och åter vila.
Idag har vi fått reda på hoven, hovslagaren en ny sådan har öppnat upp hela hovväggen och gipsat igen. Så helgen blir att gå på smärtstillande och i Box, får ut och beta lite imorgon en stund med massa silvertejp på gipset. Skon förra hovslagaren slagit på har varit lite långt fram så blivit förändring i hovbenet så ser ut till början av fång, bara för denna skada. Infektion men är borttaget till det friska kom och nu kommer det en lång tid med mycket vila, rehab och återkommande. Specialsko ska slås på på måndag och åter vila innan hon kan börja gå ute igen och försiktigt tas igång.
Lilla gumman <3Dog vårat schema

Där försvann det.
Iallafall tills vi hittat en hovslagare som har tid att komma och skruva ihop hovspricka som upptäcktes idag när jag skulle hämta, ett sår även efter möjligen spark på höger bak. Dock inte så farligt, lite koksalt och sen smörja ett skyddande lager på. Men ingen ridning blir det nu då sprickan är så lång att den nästan når kronranden.
Kan fläkas upp ännu längre om hon springer så får stå nu lite och även stå på box över natten.Veckans lilla träningsupplägg

V29, en vecka mitt i.
Förra veckan blev det inget träningsupplägg alls då jag dels gav henne lite ledigt och dels inte visste hur jag fick lov att jobba. Sen v30 så är jag borta och en annan tjej rider henne några dagar den veckan, denna vecka blir alltså lite mitt i mellan två ganska slöa viloveckor. Kommer ändå köra på lite och ska hoppa studs och rida mindre bana bland annat.

Måndag: Dressyr
Tisdag: Hoppa, studs och kombination.
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Hoppa, ca 60cm,mindre bana
Fredag: Vila
Lördag: Sambons lillasyster har Ina
Söndag: Sambons lillasyster har InaBommar och lydnad

Bommar och lydnad.
Tjejen klarade dagens pass galant. Vi började med trava över travbommarna tills hon travade avslappnat, då gick vi över på att bara galoppera över galoppbommarna några gånger i varje varv. Hon blev lite på i galoppen och det märktes speciellt när det kändes som jag fick ner henne i lugn galopp och hon strax innan bara flög på och tog långskutt över två bommar och galoppsprång över sista. Efter denna tokighet fick hon jobba med galoppen lite innan vi tog dem igen, då med bättre resultat och en tjej som galopperade fint över bommarna.
Efter lite pustande vila så körde vi på en gång till och lade ihop trav och galoppbommar. Började rida travbommar på en stor båge från gröna bommar ut på spåret utanför röda bommarna och in på blåa travbommarna. Sen vid C fattadejag  galopp och galopperade över röda galoppbommar innan jag vid A saktade av till trav för att köra på igen. Oändlighetens träningsbana som var nyttig. Duktig tjej gick riktigt fint på slutet och de sista två rundorna var klockrena.
33

När det visar 33, då får man vila.
Idag blev det inte många knop och jag tror Ins haft det bättre i hagen än att vi skulle varit ut på tur. När termometern som sitter i fönstret där det är skuggsida hela dagen, när den termometern visar 33 grader istort sett hela dagen. Då får man lägga in en liten vila idag också. Till och med katten led och vägra ut, katten som jämt vill ut annars. Sen drog jag på fest med stalltjejorna och grilla och badade vid halv fem, värmen var fortfarande kvar så kände det nej hon får vila idag. Imorgon ska temperaturen va något lägre och då blir det lite klättra och så.Ommöblerat

Resten av veckan.
Ucina tävlades som sagt igår, finaste damen felfri och duktig i denna värme. Men iallafall så var det stekig värme och är nu bestämt hon får lite vila idag och såhär blir resten av veckan. Börjar trappa ner lite sakta till hon får sin lite längre vila sen innan vi startar upp igen.

Fredag: Vila
Lördag: Uteritt
Söndag: Köras/klättra2 Felfria! <3

Svettiga som tusan till start men...
30+40cm ser inget ut för världen men för oss var vi glada när vi åkte hem med två felfria rundor. Var ju trots allt hennes första hopptävling och sen var vi inte på hemmaplan, men att resa bort och tävla förekom inte damen. 
Från början var det också tänkt lite högre men eftersom temperaturen ville ligga runt 30 grader idag sänkte vi höjden och kände att vi orkade med två klasser. Första klassen var hon lite seg och kändes inte som hon var igång men efter mål så fick jag ordentlig fart. Andra klassen fick jag istället bromsa upp henne och vi hoppade ett hinder med ett knasigt språng men vi hoppade över det. Är så glad vilken framåtbjudning hon har och hoppar det som kommer framför henne.
Supernöjd med båda ritterna iallafall och det är väl huvudsaken.
 Detta blir roligt att jobba vidare på och starterna idag, bättre lågt och stabilt klättra än slänga sig in i höjderna direkt.
En vän fotade lite så sen kan det bli ett bildinlägg från tävlingen så fort jag fått dem.Tagga

Fin tjej ikväll.
Packat och donat, taggar tävling till tusen. Är som riktigt fast ändå inte. Joggade Ina igår och även körde lite galopp, så fin damen var. Traven var lugn och fin, galoppen lite på men ändå bra. Vi joggade ett tag i olika ridvägar, mest serpentiner och volter men även snett igenom och halvt igenom. Galoppen körde vi snett igenom och sakta av till trav för att byta mitt i ridvägen vid medellinjen. Ganska snart fatta hon och satte galoppen tätare och tätare för varje gång.
Men tror nog det är dags och sova. Ögonen står i kors och jag ska jobba för att sen snabbt försöka komma iväg på tävlingen.Kvällssolen och värme

Dressyr, nä lite ändrat.
Efter all framgång med galopp och hoppning så gjorde vi en ändring jag och damen i måndags. Såg nämligen det är Pay'nJump på torsdag och fixat fram en transport så vi åker på det på torsdag. 40+50cm då hon hoppa kombination och snett igenom ganska så bra på det idag. Lite pigg men med lite kämpande lyckades vi hålla en bra galopp. Sen varmt som attan. Men en bra känsla och uppladdning för torsdag. Imorgon kör vi lite dressyr för damen och satsar mycket på att komma ner o varv, jobba med galoppfattningar och en lugn galopp.RSS 2.0