Slöpromenad en söndag.

En kortis med sambon.
Jag och sambon tog oss en liten kort sväng runt hemma. Han kan inte gå allt för långt hemifrån då han har jour så han lätt kan sticka till brandstation. Men en kort runda med lite prat och mys blev det. Dags att börja komma igång med denna kategori, Min Träning. Där jag nu kommer dela med mig utav min egen träning också och inte bara hästarnas. Det är inte bara hästen som måste vara i kondis och styrka. Eftersom jag flyttade så flyttade jag från mycket träning och häst, tappat jättemycket. Med det är dags att ta igen.

Dagarna går men det känns långt kvar.

Snart slut på Januari, ja dagarna går men...
Tiden känns så lång. Vi vandrar snart in i februari och jag blir 20 år. Jag unnar mig själv en födelsedagspresent i form av ett par ridstövlar. Sen kom Hööks katalogen idag och det blev en snygg outfit beställd samt lädergrimma som var erbjudande 149kr istället för 249kr. Det blev det också till damen. Sen pratat och nu låter det som det står mellan två damer, CD och Ina. Ina är god och CD har stor potential så mig kvittar dock storlek på utrustning skiljer sig haha. Men schabrak och lindor fungerar fint oavsett, båda har full.
 
 
 

Året som gått & det nya året.

Bakom detta inlägg har tankarna flödat länge.
Har länge suttit och tänkt ut hur jag ska skriva och hur jag ska formulera mig kort. Är så mycket jag vill berätta. Nu tänker jag skriva om följande frågor som kommer och undrar ni något så kommentera, jag svarar er alla.
- Hur har 2014 sett ut? Och vad är mina planer för 2015? Vart tog Stall Norm vägen? Vad händer och vart tog jag vägen på bloggen?
Vi kan börja med året som gått.
Det har varit händelserikt. Började året med jobba på stall Sittac och tillbringa största delen av veckorna i stallet med träning av hästarna. Var med som skötare på trav, iväg när Yello Karsk skulle opereras och första halvan av året flög förbi. 15 juni var datumet då hästarna försvann ett tag ur mitt liv. Jag flyttade nämligen närmare 40 mil hemifrån Dalarna till Småland. Där hade jag funnti kärleken och ett vikariat på hemtjänsten väntade. Inga hade jag som jag kände där jag kunde rida, träna och sköta dessa ståltiga hästar. Smällen man fick ta när man flyttade. För att få något att göra började jag rida i en hoppgrupp på Gamleby Ridklubb. Från trav och monté till hoppning var stor omställning kändes det som men vad gör man för att få va nära häst? Utvecklades ännu lite mer och kom tillbaka lite mer i ridningen än det där lilla dressyren/gymnastikhoppningen man hade med travarna. Året gick och mot slutet av 2014 kom abstinensen totalt. Saknade så mycket av stall Sittac och att sitta varje dag till/bakom häst. Så det var då vi kommer in på mina planer för det nya året, 2015.
2015, var ska jag börja?
Året börjar med planer planer planer. Rider min andra och sista termin på ridklubben i Gamleby. Planerar och fixar inför flytten. Nej jag ska inte flytta. Men troligtvis kommer Ucina att flytta. Ucina det lilla rara stoet från Stall Sittac. Hon är 13 år iår, vi ska prova en sista gång att betäcka få se om det tar sig. Sen får hon flytta ner till mig som det ser ut i dagsläget. Där ska vi hålla på med träning och hon ska skolas och blir mer utbildad, främst inom dressyren då det är där jag tror hon har kapaciteten. Så det är mina planer, kommer inte Ucina ner kommer det någon annan travare. För iår ska det in en häst i träning på Stall Norm teamet.
Det betyder också...
Japp det betyder att Stall Norm som legat på is sedan juni 2014 tas upp igen i sommar, 2015. Så stallet kommer igång, med 1 häst i träning. Inte i trav denna gång utan i ridning. Ska omskolas och testas fram på träningar och tävlingar få se vad som passar bäst. Travet kommer komma igång senare när platsen finns. Just nu finns det dåligt med träningsmöjligheter gällande körning om man inte kör i den lilla paddocken, ridhuset eller i hagen haha.
Bloggen kommer då också att komma igång mer aktivt. Våren kommer mestadels att komma lite planer och hur det går i väntan på att hästen ska landa i mina händer för träning och skötsel.
 
Ha en fortsatt fin fortsättning och hoppas ni följer mig nya som gamla. Nu är Stall Norm Team på G igen!

Ina och lång resa.

Ucina och blicka framåt.
Idag var resan till Dalarna slut. Men innan slutet motionerade jag Ina igen. Pigg som vanligt dock hade hon svårt att slappna av idag också. Till slut släppte det och så sluta vi passet. Hon har ju inte så jättemycket kondis. Lilla damen kunde till slut gå fint. 
Pratats vid och Ina ska betäckas i vår sen i slut av sommaren ska hon få flytta ner till mig för lite träning och ridning till fölet kommer och efter. CD och Ina

Stall Sittac finns alltid där för mig.
Småland. Inte mycket hästliv har det blivit när man varit på Sittac, utan egen häst och flyttat nästan 40 mil bort. Men idag var ja tillbaka på stall Sittac och allt var som vanligt. Morgonrutiner innan vi drog upp på en fika. Sen joggade jag CD lite som ska starta på måndag. Kändes jättefin dock är hon superfin på träningar men lägger av i löp. Hoppas iallafall på ett bra lopp, det gör man alltid.
Efter blev det lilla rara Ina som börjar bli tjock och fet tyckte matte som fick skritta bort till ridklubben för ett lättare dressyrpass. Vi skrittade mest och höll på med böjningar i hörn samt få henne att slappna av. Sen blev det lite trav några steg också som resulterade i några hopp och språng då hon inte fick springa på så fort hon ville. Men båda gjorde ett underbart jobb och helnöjd med bådas prestationer. Sen var det ju härligt att vara tillbaka lite också och känna sig precis som hemma.RSS 2.0