Stora resan

Om helgens stora händelse.
Stora och stora, men i helgen kommer det ske ett byte utav häst för en tid. Ni vet kanske redan hur läget såg ut med Ina och hennes hov? Hon ska vila i minst ett halvår, gärna helst ett år. Så hon kommer få åka tillbaka till Stall Sittac och sen om någon månad åka till en tjej som sällskapshäst åt hennes andre häst.
Med mig ner kommer jag istället ha Inn, Innocenta Futura. Ett femårigt sto som det ska försökas bli lite fason på. Kommer rida in och utbilda henne samtidigt som jag kommer att träna och bygga henne ifall hon får en andra chans att starta. Hon är ju än så länge för långsam för att klara tiderna, vi får se vad detta kan leda till. Om inte annat kanske det kommer bli en trevlig ridhäst, så ung, så mycket potential.Viola

Tisdagslektionen.
Alla ni som följt mig innan vet att jag rider tisdagar på ridskolan i en hoppgrupp där vi hopptränar varje vecka. Hela våren satt jag på Mary, en liten dam som inte riktigt är färdigutbildad. Satt och hjälpte henne komma framåt i utvecklingen med både styrkan i galoppen och tekniken och lära sig avståndet till hinder. Sen nu till hösten så gjorde jag och ridläraren upp att jag ska sitta upp från lilla Mary upp på stora Viola. Alltså Viola har en mankhöjd som är totalt mycket högre än mig, ca 175-180 kanske mot mina 165. Stort att gå från Mary på 150-155 mot Viola. Men det är för jag var sugen på att rida STOR storhäst lite och själv få sitta på en annan typ av häst med annan typ av steg och hoppteknik. Har ridit Viola innan men det var för nästan 1 år sen och både hon och jag har kommit mycket längre än vi var då tillsammans. Idag sitter vi som ett smäck ihop och passar bra med varandra.
 
Dagens lektion handlade om att bromsa upp och verkligen köra på och sträva efter hoppningens 5 ledord. Lite korsgalopp blev det emellanåt men annars ett väldigt fint pass och både jag och ridläraren är nöjd över hästbytet vi valde att prova göra ett tag.Passa nu då!

Hoppas! Hoppas! Hoppas!
Har beställt ett par Opus High Rider då jag känner att stövlar måste jag ha. Eller måste och måste men man får bättre stabilitet i skänkeln och det känns som A och O när jag ska flyga över hinder med Viola eller med denna nya primadonna som kommer komma till helgen. Enligt måttabell och överallt jag kollat så ska jag kunna ha dessa ridstövlar, men sen så har det varit likadant med alla andra jag beställt fast det inte gick att få på så. Jag har ju lite vader som enligt ridstövlar idag inte är normalt, de är förstora för de flesta. Vi får hoppas de passar då de var ganska så läckra, sambon fick välja mellan Opus och Sovereign modellerna. Han valde Opus, Sovereign är ju två nyanser brunt, jag tycker de är läckra men även Opus har sin skönhet och sambon fick slutordet då jag inte kunde bestämma.
Sen slank det ner 2 schabrak bara sådär, OUPS! Nä men de hade rea på Back on Track schabrak så beställde med 2 stycken, 1 till hoppsadeln och 1 till dressyrsadeln. Blir att rensa här hemma nu så jag kan betala av, haha. Kommer att rensa ur då jag känner att jag vill börja ha lite kvalité och märkt att kvalitén har suttit i de mer dyrare utrustningen, så det är detta jag börjat kolla på. En ridbyxa fick följa med få se om de passar eller inte.
 
STÖVLARNA: 
 

Dags att planera...

Planera och don för framtiden...
Dagarna går och det börjar bli dags och inse att Ina snart åker... Men samma vecka så får jag ner Inn. Ska packas och donas lite, det blir sortera bland hästsakerna, kolla vad jag ska ha kvar och som får åka med Ina samt kommer säljas. Sen blir det väl lite småträning iaf med Ina, blir någon promenad och tömkörning i skritt, endast skritt för Ina. Vi ska kolla lite på hennes hov och så lite. Sen börjar ridningen i Gamleby så dags att rida Mary igen, på tisdag. Ni får läsa och se...
 
Ger er förresten en bild på Ucina och mig på våran pay'n'jump vi var på. Vi kom över även om stilen just i detta hopp ser förskräckligt ut haha! 
 

Leverans hemåt

Dessa fraktas strax hem.
Äntligen tagit tag i saken och uppdaterat selen. Fick ju en träningsvagn i stallet där det var QH-fäste och jag hade remsele. Men nu har jag faktiskt köpt hem FinnTack PRO QH-syntetsele som jag kan ha och träna. Säkerhetsstroppar fanns inte så fick lägga till och sen en långbrösta istället för den korta jag redan har. Köpte även hem ett teddyunderlägg för bröstan, i ljusblått så ingen av färgerna på bilden. I selen fick man med redan ett underlägg som jag kan ha till och träna i. Huvudlag och tömmar har jag redan dugliga, tömmar är den störta prioritet att byta ut sen, blir nog ett par beta sen eller läder. Sen landade körglasögonen jag suktat länge efter, varför inte klicka hem dem när de var på rea? Allt inhandlat på Horze.se...
 

Långvila på G

Ina behöver en lååång vila...
Ett halvår iallafall då hon har en vinkel på framhoven som gör att hon småhaltar till och från. Att sätta sig upp och rida eller låta henne få motionera är som gjort för att hon ska bli mer halt så rekommenderat ett halvår vila, kanske ett år, kanske längre. Så just nu kanske hon flyttar till ett hem för att stå som sällskap ifall tjejen ska skicka iväg en av sina hästar på tillridning i ett år. Annars får hon stå hemma i Dalarna ett tag och jag kommer få ner Inn, Innocenta Futura och omskola och rida till istället. Måste ju tänka på vad som är bäst för Ina och detta behöver hon. Det är också nu som man själv önskar att man hade haft eget stall och gård så man kunde ha kvar henne som sällskap medan man motionerade den andra. Men som innackorderad blir detta alldeles för höga summor. 
 

Vi vilar ett tag till

Varken häst eller ryttare kry.
Ina visade tendens till hälta igår när hovslagaren slog på en sko vi fick plocka av tidigare som var lös. Dock så ligger hältan på vänster fram, sin olycksdrabbade och skadade hov. Vad vi får göra nu är att vänta och se, låta det ta sin lilla tid med den nya skon annars trodde hovslagaren att en bra idé är röntgen för att se om hovbenet roterat, som den kan göra vid infektion. Då behöver hon andra metoder för att läka ihop. Pratat även med ägaren på Stall Sittac och kan då bli aktuellt med utbyte utav häst så jag får ner en annan dam och hon får gå hemma och läka. Vi kommer iallafall att avvakta och se hur det går för damen. Tycker så synd om lilla Ina.
Inte nog med det så ligger jag själv i värsta förkylningen, hoppas jag slipper förkylningar på ett tag sen.
Fredag fick jag gå hem från jobbet och varit lite däckad sen dess.
 

Nytt träns

Köpte ett pannband och en vecka senare fann jag mitt träns.
Sökte efter ett träns ett tag som jag trodde skulle passa snyggt på Ucina. Så helt hux flux hittade jag tränset. Ett vanligt aachen med bred nosgrimma och sen vit padding. Sen hade jag beställt ett pannband en vecka tidigare från Wist Design och när jag satt ihop dem, det blev inget annat enn helt perfekt. Precis det träns jag ville ha till min dam. Kommer dock inte använda det privat utan kommer nog mer bli mitt tävlingsträns. 
 
 

Sjukdom

Kusken/Ryttaren i sjukdom.
Träningen blev lite inställd men kan va bra damen får stå lite i hagen och gotta sig medan ryttaren blir fri från både förkylning och bihåleinflammation. Så vi båda kan komma tillbaka lite starkare och börja träna upp oss igen.
 

RSS 2.0