Spurtapan! -sorry för igår!

Börjar med en ursäkt på att jag inte bloggat riktigt! Jag är dålig på sådant här och orkar inte krångla med mitt internet som ska spöka ibland.
Men gårdagen blev lite träning med Friendly och vi var först på banan lite och skritta, gjorde volter och försökte jobba lite lugnt men tjejen var så full i energi att det blev ingen fin ritt. Såg säkert jätte roligt ut med en häst som bara ville springa skulle få gå runt och jobba lugnt. Så efter 20 minuters jobbande med sisådär till resultat red jag ut efter vägen och lät henne få jobba av lite energi. Korta lädren och ställde mig i montésitsen jag har och lät henne få trava lite halvfort. Inte för fort men ändå få sträcka ut sig. Det kändes att här var hon hemma och njöt i fulla drag. Så nöjd tjej hon var när vi kom hem. :)


Trött och tog tidig kväll!

Igår blev det ridning med CD och sen Friendly. Dock blev det hem och plugga för matteprov idag och internet krångla lite så orka inte bråka och försöka skriva något men ni får nu en uppdatering på hur det gick.... ;)
Först skritta jag med CD till banan där vi var på lilla banan och körde dressyr. Till en början var hon lite spänd och ville inte riktigt röra sig framåt så det blev lite seg och hackig takt på skritten. Men efter några minuters arbete med volter och så sänkte hon huvudet, började trampa under sig och få en behaglig skritt. Hon gick i form och resten av passet var hon mjuk och fin och det gick att böja henne jättebra! :) Jätte fin dam som fick mycket beröm.
Sen så spontant drog jag ut med Friendly på en skrittur i terrängaktig och backig väg så hon fick klättra lite smått och så... ;) Pigg och glad som vanligt skritta hon på i sin snabba takt och tyckte det var roligt så länge hon slapp stå still :)
Nöjd med båda tjejornas träningar! :)


Love it!

Gummiplattorna som man har i stigbyglarna finns ju i lite olika utförande. Det finns ju också stigbyglar som ser ut som rivjärn så du har inte någon gummiplatta heller men för er som har så kan jag varmt rekommendera denna snedställda iallafall till hoppsadeln. Det sitter sådana på sadeln vi har till hästarna och de är supersköna och jag känner att jag får ett läge som gör min skänkel stadigare. Speciellt när du rider i jockey- eller hoppläder, alltså lite kortare. Har inte ridit i dressyrläder med dom ännu men tror inte det ska bli något problem snarare åt andra hållet skulle jag tro och hoppas på. Men supersköna så sådana plattor blir det i mina stigbyglar på montésadeln!!! :)
 
Hästarna har en relaxingdag idag och imorgon blir det träning igen. Så de får ta det lugnt och så. Imorgon blir det ut med Friendly och så får vi se om jag tar Brisa eller CD också...! ;)

Friendly & CD it is!

Dagens träning blev tillsammans med Friendly och CD.

Först ut var Friendly och vi red bort till ridbanan och körde lite markarbete. Hon fick trava över bommar och små cavalettihinder. Vi galoppera även några gånger över cavalettihindren på en volt och rakt spår. Hon var verkligen pigg och på idag, det kändes. När vi skulle skritta så takta hon till en början väldigt mycket och hennes trav var lite småful sådär till en början då jag ville att hon skulle gå lugnt samtidigt som man försöker lära henne lite att jobba och flytta sig undan skänklar. Hon fick en lite galoppblandad trav då man kände hon travade och så kom ett galoppsprång innan hon travade igen på volterna. Men ju mer vi jobbade ju mer felfritt gick det.

Det syns och känns att hon verkligen är rädd om sina ben och lyfter på dem över en bom till och med. De lyfts högt och det är nästan så man gör sig beredd på ett skutt över bommarna men det gick fint. Några skutt blev det då över cavalettihindren men hon var duktig tjejen. Är riktigt nöjd för hon gick verkligen fint annars om man bortser från de där småsakerna jag räknade upp. Hon böjde sig fint i höger varv, vänster lite sämre men hon har lite problem i det varvet över huvudtaget. 

Sen drog jag och CD ut på en liten tur. Vi red bort till ridhuset och red lite längs ridhusvägen. Sen red vi tillbaka och travade lite på ridbanan och bara kände på varandra då det var första gången jag red henne. Hon gick riktigt fint och i skritten lugnt som en filbunke och traven kom travaren fram men mycket snäll och lyhörd dam. Sen red vi hem och inget mer än så. Det var verkligen skenet bedrog då hon gärna inte stod still i stallet på gången och höll på lite och så tänkte jag jaha hur blir hon och rida då sen? Men nej hon var lugnt som en filbunke direkt man hoppat upp på ryggen. :)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brisa fick leka hopphäst och Friendly dressyrhäst!

Idag blev det en lång genomkörare med Brisa. Vi höll på i 2,5-3 timmar med att jobba. Dels jobba av energi efter ha varit stillastående och dels för att få henne att mjuka upp sig och gå bra. Det blev först att jogga igång henne en 20 minuter efter skritten. Sen fick hon galoppera av sig lite några varv på ridbanan innan vi körde lite volter och red över bommar på marken. Fick verkligen arbeta med att rama in henne och få henne rak då bommarna på marken var först lite "läskig" att gå över men efter ett tag gick det bättre och travade riktigt fint över.
Då började vi galoppera över cavalettihinder på en volt som hon i början skuttade över och sen fick hon in en bättre rytmen och bedömning så vi kom fint över. Mot slutet hoppade vi några enstaka hinder på ca 30-50 cm och hon var riktigt fin! Först blev avståndsbedömningen inte den bästa men efter några skutt så lyckades hon riktigt fint och både jag och ägaren var jätte glad och nöjd efter hennes insatts idag. Mycket stark dam med mycket egen vilja så det var riktigt roligt att det gick så bra som det gick! Över förväntan från både mig och ägare.
Imorgon blir det dressyr för lille Brisa damen!
 
Friendly fick sig lite dressyr på ridbanan. Vi travade och skrittade mest, fattade galopp en gång bara för att hon skulle få spurta av lite glädje. Vi jobbade mycket med böjningar och red volter, serpentiner och på böjda spår så hon fick träna på att bli som en banan! x)
Hon gick superfint och efter ett tag krökte hon på nacken, böjde sig och trampade under sig riktigt fint. Böjningarna blev superbra och blev supernöjd med volterna och när det går som bäst så ska man sluta så självförtroendet ligger på topp säger man. Så vi slutade dagens pass med en supervolt! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BRISA
 
 
 
 
 
FRIENDLY
 
 

Home tonight and two horses tomorrow

För en timma sedan kom jag nyligen hem från Fjugesta, Örebro, där jag varit och hälsat på syster och far med flera... En bra helg med lite veteranbilsmarknad och hästar. Det var härlig att Sluggo gick bra i kvalet i fredags på tiden 1.35,6 med galopp men nöjd är man över honom som haft lite sjukvila. Sen att CD kom sexa på 1.17,1 var också roligt :)
 
Imorgon blir det träna armar för då ska jag ut med starke Brisa och köra lite på ridbanan vid ridklubben och så tar vi Friendly på samma gång efteråt och lirar lite ridbana ;) Hoppas Brisis uppför sig någorlunda då hon är så himla stark att det känns i armarna efter ett pass. Men men vi ska lyckas och göra detta bra. Funderar på att rida över några bommar eller så vi får se bara för att hon ska få komma ur och hoppa av sig lite...
 
Nu ska I söva så go natt & ha hä sö gött allt fölk därute! ;)

Markarbete

Idag har jag stått på marken och hjälpt min kära syster som var till Hallsberg och tävlade LD och LC (Bedömning A) i hoppning med sin C ponny Moslåttas Flying Entry. Det blev två felfria rundor och han gick mycket fint i båda. Bara i sista rundan var det en snudd men bommen låg kvar så det blev rosett! ;)
Det blev väl vara hästskötare, gå bana med syster och fotograf som uppgifter jag tog åt mig idag. Mycket fina bilder på många fina ekipage. Förresten så fick Sluggo en fin kvalstart och sprang på 1.35.6
 
Min syster och hennes ponny efter LC debuten med första plaketten och en blågul rosett! ;)

Hööksfundering

Sitter i om det blir ett shabrak & lindor från Hööks eller om jag ska leta på annat ställe men är ganska så sugen på detta shabrak... Får fundera ett tag så får vi se hur det går! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Entry

Min syster jag har hos pappa äger en häst som heter Entry, eller egentligen Moslåttas Flying Entry som är hans fullständiga namn, som jag var med till idag och det blev lite longering med honom. Det var roligt och så fick man testa på den longering som man inte gjort på några år. De senaste åren har jag hållt på med löslongeringen och så lägger du till lina när de lärt sig det och typ lite mer inspirerat från några arbetande cowboys från vilda western gjorde och nu tillbaka till det jag säger engelsk stil. Roligt och få fräscha upp det som legat och dammat ett tag och Entry var också riktigt duktig så det blir tummen upp till oss!
 
Tokiga Entry ponnyn!
 

Hästfysioterapi

Kvällsmys med de fina! <3
Friendly och Sluggo hade det trevligt i hagen och fick mysa lite med de fina och så pussa man lite på Brisa innan man åkte hem. Friendly fick lite löslongering på sitt träningschema idag och nu får de ledigt veckan ut då jag åker bort! På måndag startar jag med Brisa i ett armbrytarpass och sen upp och hoppa på lilla hjärtat för åter en tur på ridbanan! Sluggo och CD även till start på fredag (10maj) så håller alla tummar för dom!


Premiär på ridbanan

Idag gjorde jag och Friendly en väldigt stor grej! Vi gjorde nämligen premiär på ridbanan och så var det 4 andra hästar där också så vi fick verkligen träna både jag och hon. Man kände hur hon blev på och ville tävla med de andra då de red förbi henne så jag fick verkligen hålla in och göra förhållningar. Hon var verkligen pigg och på G då det inte blivit mycket träning på sistonde och den här damen älskar ju att springa... Vi jobbade inte direkt med så jätte mycket mer än att först jogga av lite energi och sedan få henne att gå lugnt och fint i skritten. Vi gjorde halter och volter och det gick ganska bra. Mot slutet blev det ganska fina volter och hon stod stilla och skuttade inte omkring de första sekunderna vi skulle stå still. Det var ju mycket roligare att trigga upp och få igång dom andra tyckte hon. Men mot slutet blev hon riktigt fin så vi avslutade ridningen med ett varv då hon fick springa och sträcka ut sig när de andra hästarna hade försvunnit från banan.
Är iallafall nöjd med dagens arbete. Nästa måndag blir det återigen en träff med ridbanan och denna gång ska vi jobba lite mer med annat. Sen så ska jag också upp och göra mig ett åk med Brisa den starke nordisen. Hon har verkligen styrka och vilja så det blir nog riktigt trevlig armträning och träningsvärk i armar för mig skulle jag tro... Vi får se och med henne blir det också ett pass på ridbanan med så hon får jobba och trimmas lite! ;)
På fredag startar Sluggo i kval och jag hoppas jag kommer iväg som tänkt men avglömt (lilla glömska jag har haft lite mycket i huvudet på sistonde). Sen startar CD också men ska mest vara med och hjälpa med Sluggo... Vi får se hur det blir då jag ska ner till min syster och fader på onsdag. Kanske kommer jag iväg annars får vi hoppas på det bästa men såklart hade det varit roligt och guld värt om jag kom iväg! :) Ha en bra kväll med er! ;)
 
Friendly på banan efter vårt svettiga pass... :)

Våren är ju här!

Våren är här och jag sitter och skissar och fixar med en ny header och design så vi får in lite nya färger så här i vårens tider och nu när sommaren kommer... Kan ju inte ha de gråkalla färgerna utan sätta lite färg på Stall Norm bloggen! Hoppas ni gillar resultatet som kommer dyka upp här på måndag har jag bestämt... Tänker jobba lite med den så får vi se om den lyckas bli som jag tänkt! ;)
Får en gammal bild på mig och min älskade och hemskt mycket saknad häst!

RSS 2.0