Ge mig vad ni vill ha....

Alla ni som följer mig. Tack för att nig gör det och det alltid lika roligt att komma in och blogga då man vet att det är folk som tycker om och vill läsa. Men nu kommer vi till en enda liten sak som ni verkligen kan hjälpa mig med. Vad vill ni läsa mer om? Vad vill ni ha mer av? Är det någonting ni tycker fattas på bloggen?
Snälla skriv ner någon kommentar med vad ni tycker! Uppskattas och med det så kan jag göra en mycket roligare blogg och så för er läsare också ! :) Hoppas på ett fortsatt trevligt 2013 med mer skojigheter för båder er och mig och hästarna...
 
 
 HA ETT RIKTIGT GÖTT NYTT ÅR!

Gott Nytt år!

Jag säger hejdå till 2012 och välkomnar 2013 med stora öppna armar. Känner på mig att det kommer gå bra och mina planer kommer att lyckas på något sätt... Välkomnar också snart två hästar till här på bloggen men än så länge är de lite hemliga ;)
 
x Om man bortser från hästfronten så kommer detta hända:
- Jag fyller 18!
- Jag kommer gå in på mitt tredje år på gymnasiet
- Kommer v.47 gå igenom en käkoperation
- Äntligen få gå ut på den efterlängtade praktiken i skolan
- ... och mycket mer!!!
 
 
MEN GÖTT NYTT ÖR PÅ ER ALLIHOPA :) <3
 

COUP DE GRACE

 

 

Coup de Grace, Coupen, har nu somnat in. Ägaren valde att låta henne sova för hon mådde inget bra och var brunstig hela tiden. Slutet kom då hon tagit in sig till hingsten och sparkat honom så illa att han var uppsvälld och sårig på hela kroppen, då främst på benen och bringan. Vila i frid lilla tjejen. Blott 6 år gammal fick du fortsätta springa på trapalandas gröna ängar... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


FRIENDLY KISSES – My Help, My way

Friendly Kisses eller Frendi, Friendly som jag kallar henne är en häst som jag nog ganska så mycket kommer nämna här i framtiden. Frendi är en varmblodig travare som älskar att springa. Hon är mycket snäll och så men på banan kan hon bli lite stark då hon gärna vill springa och är en riktig spurtdam. Denna dam kommer jag att rida och köra mycket som träning för mig då det var ett tag sedan jag körde stor häst och nu så ska jag försöka äntligen ta tag i detta och ta F-licens. Jag har funderat på det sedan 16 års ålder och nu ska jag finally ta det. Kommer att Montéträna henne och även köra då jag ska försöka ta för Monté också. Det blir roligt att se vart detta tar vägen. Hon är annars en mycket snäll och livfull häst som älskar att stå och njuta av en borstning och inte flyttar sig i onödan. Njuta i hagen är en annan lycka då man inte är ute och springer. Första gången jag red henne så sa det bara klick! Monté kändes helt rätt. Jag har annars bara grunnat på travlicensen för att köra men när denna underbara häst och jag fick det där klicket i Monté då visste jag att detta kanske var något. Men då gick det ju också så himla fint den gången. Men Montén håller i sig och det ska vi fortsätta pyssla med.
 
 
 
 
 
 

Nu är vi på G! Äntligen har jag börjat göra något åt saken...

Länge länge har jag funderat på och ta F-licens för stor häst. F licens får du ha mellan 16-20 år och är en ungdomslicens för travet. Nu har jag äntligen kommit till skott och mejlat travsällskapet om intresse, hämtat hem blanketter och börjat grunna på min tävlingsdress i dess utseende och färger och beställt hem TR och bestämmelser som kan behövas. Nu jäklar är vi på G! Jag ska går kurs för F1M = jag får köra och rida. (F1 = köra & FM = rida). Känmer att ajg behöver detta och det är mitt nyårslöfte att ta denna licens. Så nu har vi då kommit någonstans och hoppas det fortsätter lika bra... Frendi kommer jag få låna som häst i utbildningsloppen som det ser ut nu och även i montén kanske. Vi får se det kan bli en annan häst också men inte riktigt klart ännu på den fronten.
 
Jag börjar med F-licensen nu då jag kan ha den t.o.m. det år jag fyller 20. Sen kommer jag gå och gå över till B1-licens då jag får träna och köra mina egna och delägda hästar. Ska även ha kvar min Monté licens då också :)

Döm inte hästen (hunden) efter håren!

Inte alla men många. Många dömer hästen innan de lärt känna dem. Jag var också en av dem en gång i tiden men en häst, en travare, en 17 årig nordistravare vid namn Norm Pio lärde mig. Lärde mig att inte döma hästen innan man vet vem det är. Våga titta på den sorts häst du aldrig skulle tänka dig att ha, för det kan vara den som verkligen passar, som verkligen är perfekt. Jag ville helst ha en ponny/häst som var framåt och som jag skulle kunna tävla på. Inte trodde jag att jag skulle hamna med en gammal travare som var nästan noll utbildad och endera stod still eller skulle springa som en tok. Men då jag sökte häst så gav jag travarna, som jag inte ville ha även om jag höll på med ponnytrav.  Ja, jag gav travarna en chans. Det slutade med att jag hittade Pio. Jag testade honom och det blev kärlek. Jag stod där och frågade mig. Ska jag låta hjärtat styra och ge denna underbara häst en chans eller ska jag fortsätta? Då jag red honom så gick det inte som jag tänkt kanske men jag kände att det fanns något där som gav mig tro om denna häst. Jag tänkte att jag kan väl i alla fall prova, så jag testade honom. Jag var där och red honom i en vecka och veckan därpå stod han hemma hos mig. Vi skulle ha honom över sommaren och se vad som hände. Han blev kvar och jag fick 3 underbara år med honom tills döden skiljde oss åt. Jag kan med säkerhet säga att jag utvecklades mycket som både person och ryttare med den hästen och då menar jag mycket mer än de år jag gått på ridskola. Jag fick se saker ur andra perspektiv och idag så tänker jag åtminstonde ge hästarna en chans. Att ge hästen en chans. Se bara vart man kan komma med de hästar man aldrig trodde. Tänk bara på nordsvenska brukshästen som går medelsvår dressyr och ridits både i Falsterbo och andra stora sammanhang. Hade du trott på nordisen om det stod mellan en nordis och arab. Skulle inte tro det. Om du ser en häst du är osäker på. Visst kan du prova fler men om du ger den en chans, en prövotid så kanske du hittar sidor och saker som kanske är helt perfekt för dig.

 

Idag är jag en tjej som omskolar travare, tränar travare och tävlar dem i dressyr, hoppning med mera. Jag skolar shettisar till travponnyer och tränar, samt håller på att försöka 2013 ta Monté och F-licens för stor häst inom travet. Tänk vilken vändning en häst gjorde på mig. Förut trodde jag att jag visste vad jag ville men nu vet jag. Jag vill hålla på med travhästar, travet, omskolningen och de hästar som har problem, de hästar som ingen vill ha.


Morgonbus

Red i hagen idag och det blev lite bus i djupsnön. Silva tyckte det var roligt att springa i djupsnön och vi red bara normalt med övergångar mellan halt,skritt och trav. La in någon ryggning till också annars inget märkvärdigt. Det var en liten kul grej vi gjorde som en smygstart på träningen då jag kommer vara borta nästa vecka och inte kunna rida.

Dagen gick fort men var helt underbar!

Dagen startade med stall Sittac. Där var jag och en till och stack ut med Coupen (Coup de Grace) och Frendi (Friendly Kisses). Coupen körde den andra tjejen och jag tog Frendi och red monté. Coupen ska försöka kvala snart och då red jag med på Frendi för att trigga upp Coupen lite och Frendi var som vanligt pigg och glad och sprang på. Fick två galoppinslag men det gick bra ändå för vi kom tillbaka till traven och takten igen ganska snabbt och kunde fortsätta springa. Ina (Ucina BOKO) hade inga skor så henne blev det inte någon träning med utan det blev lite lugnt i hagen för hennes del...
 
Frendi efter Montépasset (Taget med sunkig mobilkamera!)

Efter det stack jag iväg till Silva fina tjejen och pysslade om henne och tog sedan en liten mystur och då menar jag liten... Vi skritta en liten tur på typ 10 minuter och bara njöt inget annat... Hon tyckte det var roligt och även fast vi skulle ha vilat till efter jul så ska vi komma tillbaka lite smått nu då Silva och jag ska följa då ägaren ska med Kee till ridhuset och träna... Så vi ska börja komma igång lite smått och bara lattja lite. Imorgon blir det lite djupsnöbus i hagen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MYS med SILVA :)

Morgondagens planer!

Imorgon känns det som om jag är fullbokad! Ska först dra iväg till telebutiken då jag fick gratis surf i julklapp men vill inte fungera. Efter det drar jag iväg till stall Sittac och tränar, pysslar och fotar lite hästar typ halva dagen. Hinner jag hem innan mörker och en klocka som inte är allt för mycket så bär det av till Silva för en liten vinterpromenad och pyssel innan min broder och jag drar iväg på bio. Det blir Mammas Pojkar! :)
 
Friendly Kisses (ovan) och Ucina BOKO (under) i Augusti på stall Sittac :)
 
Har tyvärr ingen bild på hennes tredje dam Coup de Grace men det ska fixas imorgon. :)

Broder Tuck - Underbar som få <3

Broder Tuck eller Tucken/Brorsan som jag kallar honom är en shetlandsponny som står på ett stuteri inte så långt från där jag bor. Jag har varit och pysslat med honom lite ibland och nu ska jag börja träna honom mer. Problemet är nämligen att han är lite folkskygg och det är hemskt svårt att fånga honom både i box och hage. För hastiga rörelser gör att han kastar sig framåt eller bakåt och att gå emot honom lugnt och stilla gör honom nervös och osäker. Jag har fått honom att lita på mig ganska så bra och ska fortsätta jobba med honom i lugn takt för att hitta den här tilliten och bandet som knyter ihop allt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOD JUL :)

 

Bloggdesign på G

Sitter just nu med min Mac och håller på med en ny design. Kände för att byta lite färger och stilar och göra bloggen mer stilfull och hoppas på att ni kommer tycka om den nya designen som borde komma upp ikväll/imorgon. Blir nya bilder och mer vinterkänsla i designen. Har även ett nytt Photoshop så får se vad vi hittar för kuliga överraskningar ;) Har använt mig av Photoshop Elements 8 men nu har jag Photoshop CS4 :)
 

Julvila :)

Idag blev sista ridturen för mig och Silva för iår! För nu får Silva lite julvila och jag ska börja ladda upp och planera för träningar och målet att komma ut på någon tävling 2013 :) Kommer någon gång här komma upp med våra mål för 2013 och även en ny häst och en ponny jag pysslar med men aldrig nämnt, som ni kommer få bekanta er med. Silva och jag bestämde oss för att ta en lugn skrittur och bara njuta nu såhär i juletider och sedan ta en liten julepaus för att komma tillbaka efter jul och nyår igen taggad som aldrig förr och prestera vårt yttersta :) Hoppas man ju iallafall ^^, Hon var supersnäll som vanligt och det kändes på henne att hon visste att det snart blir lite vila ;)

Late hour!

Det blev sent idag med Silva. För det första hade jag stressat hela dagen i skolan och så blev det lite sent. Men men vi kom iväg och tog ett litet westernpass idag för variationens skull. Det blev mycket lyhördhet då jag ville hon skulle lyssna på skänklarna och att jag skulle ha slappa tyglar. Till en början ville hon helst bara gå hem till stallet men efter lite tålamod och lirkande fick vi loss problemet och hon fick till några riktigt fina steg och vägar där på slutet. Stolt! <3

Jag ser det snöar! Jag ser det snöar! Det var väl roligt! HURRA!

Snön har bara vräckt ner i helgen. Hoppas det blir lugnare till imorgon då jag ska ut med Silva den fina :)
Funderar på om jag ska ta och rida ut en liten tur eller om jag ska vara i hagen och träna lite dressyr. Om jag rider ut så blir det lite grundlig dressyr som halt och rygga.
 

On the road...

Vad härligt det är ibland med att bara pyssla om och sedan sadla på och ta en lugn tur ute i vintervädret. Snön faller ner och -13 grader ute fullrustad med reflexer på en mysig kvällstur på Silva. Vi skrittade lugnt hemmifrån och travade ca 5 minuter. På vägen hem skrittade vi och la in lite halt och ryggning bara för att se att lyhördheten var med och hon svarade fint. Vi använde också bett denna gång för att testa... Har bara ridit henne med side pull förut då jag mest ridit western. Hon var lite annorlunda i bett och mer framåt och het men med lite halter och halvhalter gick det riktigt bra :) Riktig fin dam som börjar komma fram i henne :)

-19 grader, då satt skrittpass helt rätt!

-19 grader och det blåste lite... Kändes precis rätt med ett skrittpass då vi kunde slipa lite på grunder och så. Det blev lite ryggning, halter och ridvägar, då mest volter. Till att börja med ville hon inte hänga med och ställde sig stel som en pinne då vi gjorde volter men sen mjuknade hon upp och mot slutet blev det mjuka fina och runda volter med en Silva som gick i form, vilket hon inte gjort ofta enligt ägarna. Det känns verkligen som vi kan utvecklas inom dressyren och kunna starta någon klass till sommaren/hösten 2013... Blir nog mer mot hösten då hon ska ha föl. Att finna knapparna är himla roligt då hon helst av allt inte velat gå dressyr och nu kör vi flera pass på rad med mycket fina resultat :) Så himla glad för oss två <3

Varför alltid svart och marin? Mer färg tack!

När jag ser på dressyrtävlingar så ser jag bara svarta och marinblåa kavajer. Visst är det stiligt och fint men när jag ska ha ny tävlingskavaj blir det nog denna från Spooks. Visst kostar den 2600 kr men det är den värd för jag älskar dessa färger. Dock vet jag inte om jag vill ha ljusblå eller röd. Jag kommer tävla dressyr kanske på Silva sen och då struntar jag i om jag kommer sticka ut för vad gör det med att sätta lite färg på dressyren? I hoppning så ser man då lite färg här och var men dressyren har inte kommit lika långt andgående detta... Våga sätta färg på dressyren tycker jag och hoppas att det kommer bli mer färg därute nästa gång jag ser på dressyrtävlingar.
Kavajen från Spooks jag vill ha:
SPOOKS
 

Önas Silva utvecklas och levererar!

Tog en lugn skrittur ut i mörkret idag och det blev ett sjukt lyckat pass! Silva visade sin bästa sida idag och jag tror faktiskt att hon skulle kunna passa i dressyr. Hon gillar inte dressyr skrev jag om henne men idag under skritturen hittade jag ett sätt som gjorde henne lite intresserad och vi gjorde skänkelvikning, framdelsvändning och ryggade fint! <3 Älskar den här hästen för hon är lat, envis och vill he lst slippa arbeta men när man hittar knapparna så är hon supermysig och duktig :) Blir roligt att se hur hon utvecklas sedan denna dam. Kanske blir det dressyr någon dag?! Efter nyår ska då ägaren rida dressyr för tränare på Kee (Kiara) och då tänkte jag hänga med på ett hörn och rida i ridhus så får vi se hur hon fixar det. Finns ju varken ridbana och ridhus nära så nu blir det skog och hage att rida i. Få se vad som händer och var vi går men idag hittade vi en utveckling som levererade ett stort leende på mig och en stor kram till Silva.
 
 

Rollkur - Nejtack!

Det är viktigt, speciellt för ryttare som tävlar i dressyr, att rida hästen i samling. Om ryttaren överböjer hästens hals kallas det för`hyperflexion´ (även `rollkur´). Hästen blir då enligt vissa ryttare mer lösgjord i ryggen och sätter under sig bakbenen mera för att på så sätt förflytta sin tyngdpunkt. Fédération Equestre Internationale (FEI) definierar `hyperflexion´ som `en träningsteknik med överböjning i halsens mittregion som inte är möjlig för hästen att bibehålla under en längre period utan att det påverkar hästen negativt´.

Vissa ryttare och tränare anser att ridning med hästen i `rollkur´ gör den mer koncentrerad och lydig. Under de senaste åren har användning av rollkur i dressyrträning blivit en omdiskuterad träningsmetod, eftersom många anser att den orsakar obehag för hästen och därmed har en negativ inverkan på hästens välbefinnande. Hittills har man inte funnit några tecken på obehag eller problem för hästen när man använt sig av fysiska testmetoder, men ingen har närmare studerat hästens beteende.

En grupp forskare från Kanada och Sverige har studerat hur ridning i rollkur påverkar hästens välbefinnande och rädsla genom att undersöka beteendemässiga reaktioner hos hästen.
 

I studien användes femton ridhästar som var ovana vid att ridas i rollkur och forskarna sökte svar på två olika frågor:

1) Om hästarna visade olika typer av stress och rädsle reaktioner när de reds i rollkur.

2) Vilken ridstil hästarna föredrog när de fick välja mellan två olika ridstilar.

Samtliga hästar testades i en så kallad `Y test´ på en ridbana. Hästarna reds in i en Y formad labyrint och ryttaren valde om hästarna skulle gå till vänster eller till höger (se foto). Efter att hästarna lämnat Y formen reds de ett varv antingen i rollkur eller i `normal´ form (med `normal´ eftergift i nacken). Hästarna tränades i 30 gånger vardera i Y formen och de två ridstilarna och alternativen varierades slumpvis. Hästarna reds i båda varven i skritt och trav. Efter ett kort stopp manade ryttaren hästen att gå framåt utan att betämma i vilken riktning hästen skulle gå. Hästen fick alltså själv välja arm i den Y formade labyrinten.

Resultatet av studien visade att fjorton av de femton hästarna oftare valde den Y arm som de associerade med ridning i `normal´ form hellre än den arm där de reds i rollkur. Även om hästarna skrittade/travade långsammare när de reds i rollkur fann man ingen skillnad i hjärtfrekvens hos hästarna jämfört med när de reds i en normal form. Hästarna viftade däremot oftare med svansen eller gick med öppen mun när de reds i rollkur vilket anses vara tecken på obehag hos hästen. 

Hälften av hästarna deltog också i två olika tester för att mäta deras rädsle reaktioner när de reds tio varv i normal form jämfört med tio varv i rollkur. Det tog längre tid för de hästar som reds i rollkur att närma sig ett skrämmande föremål och de visade också starkare tecken på rädsla.

Resultatet av den här studien pekar på att det kan vara obehagligt för hästar att ridas i rollkur när de inte är vana vid den formen. Dessutom blir de mer lättskrämda och därför möjligtvis farligare att rida.

(TEXT KOPIERAD FRÅN Horse Connexion)

 
Rollkur tycker inte jag om. Man ska arbeta med hästen så att den själv söker bettet och går i form så den går i rätt form. Rider man på rätt sätt så kommer detta att komma naturligt och är mycket bättre för hästen, vilket man ser i detta test också. Vi vill ju trots allt våra älsklingars bästa. Jag har hållit på med dressyr, hoppning, distansritt, fälttävlan, western, NH, trav och trickträning mycket med mina hästar och ponnyer och har aldrig hållit på med rollkur för träning och då har jag omskolat och skolat några hästar i mitt liv. Jag har fått en häst att arbeta lösgjort, i form och samlad med långa tyglar (NH) och det tycker jag är mycket bättre men alla tycker vi väl olika. Detta är då min åsikt!
 
LÄSVÄRT:
Sustainabledressage
horseconsult.com
 
 

Älskade vän <3

5 månader har gått...
Usch vad tiden går fort! 5 månader har gått sedan du lämnade mig och jag saknar dig fortfarande lika mycket om inte mer. Du var speciell, du var mitt allt, du var den perfekta för mig, du var min själsfrände <3
Hoppas du har det bra där du nu är och saknar mig lika mycket och väntar på mig. Jag ska komma till dig.... men inte idag, inte imorgon utan när det är dax för mig, när jag levt mitt liv så lycklig jag kan utan dig. Jag fick saker tillbaka i livet med dig som jag aldrig trodde jag skulle få, jag fick känna saker jag aldrig trodde jag skulle känna och du gav mig allt jag någonsin önskade... Saknar dig, älskar dig och tänker på dig <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Norm Pio <3

Silva träning+snö som faller+kallt=lugna puckar!

Snön faller och det är kallt ute. Silva ska tränas men kände ingen pepp på att varken rida ut i mörkret eller snön så det fick bli lite longering och lat som hon är försvann helt plötsligt då det var jättekul att busa och springa i snön i ca 10 minuter... Sen blev man lat igen men men det blev ett longerpass på ca 20-30 minuter iallafall... Hoppas det inte snöar lika mycket sen så man kanske vill ut på en tur trots kylan. Känns inte härligt att rida ut med snö som faller och yr omkring samtidigt som det är 15-20 grader kallt!

Önas Silva

Önas Silva är ett ridtravarsto född 2005 som jag har fått i uppdrag att motionera och hitta hennes stil i ridningen. Dels för att ägarna inte har så mycket tid och sedan så har de testar olika grejer med henne men hon verkar inte gilla det. Dressyr är inget för denna dam, hon tycker det är tråkigt och hänger sig på tygeln, strejkar och vill inte gå... Hoppning är inte heller något men så kom jag och provred henne och då i westernsadel och testade lite olika grunder i western och det verkade som om jag fann gnistan, knappen och allt. Hon spetsade öronen och gick superfint så jag hittade vad hon gillar. Hon kommer utbildas i western och kommer fortsätta med NH som ägarna gjort lite med henne förut men inte så mycket. Hon älskar att vara ute i skog och mark och det är där jag oftast kommer synas under våra träningar för jag har märkt att hon presterar bättre i skogen än på banan.
I ridning är hon envis som en åsna och vill gärna ha sin vilja fram, lite småskraj för saker bara för att få ryttaren att kanske ramla av och är lite lat. Men hon har talang och så fort man hittar knapparna så hon får den där gnistan och vill jobba, vill samarbeta så är hon jätte snäll och lydig :) Hon rids i bettlöst träns och lyssnar som en gud och rids hon i vanligt med bett så blir hon mer het och stirrig.
I stallet till vardags är hon ett matvrak och jätte gosig :)
 
Vi tar det dock ganska så lugnt för till våren 2013 ska hon få ett föl :)

In Memorial for everyone...

Du var speciell, det såg jag redan vid första anblicken utav dig. Men inte visste jag att du skulle bli allt, du skulle bli mitt livs kärlek, mitt hopp, min tro, min styrka & min glädje. Allt jag visste var att det måste bli du <3
Pio var en nordsvensk travare född 1992 och 2009 som 17 år gammal träffade jag honom och föll för det envisa men ändå godhjärtade i honom. Klart att han skulle med hem! Jag var normalt en tjej som red på ridskola och tränade mycket och målet var att tävla och återigen tävla i högre klasser. Men så skaffade jaf Norm Pio, travaren som ändrade på allt. Jag fick hem honom efter 1 veckas ridning hos hans ägare och insåg snabbt att lilla hjärtat inte var så mycket tränad i någonting. Han var en liten skogsmulle med mycket energi och var i god form så jag började skola honom lite smått för skojs skull jäklar vad jag fick kämpa och slita. Han var den typen som älskade fart och fläkt annars kunde han lika gärna stå stilla, han tyckte också att om jag verkligen ville något så fick jag arbeta mig till det. Vi gick från att inte kunna hoppa till hoppa 1 m, inte kunna gå i form eller galoppera till att gå LC/LB och till att försöka rusa vid tömkörning och het vid longering till att gå lugn och sansad. Jag lärde honom också en hel del tricks som stegra, buga osv... Vi tränade lite western och han blev en fena på barrel race. Han gav mig så mycket och inte trodde jag att jag skulle hitta den rätta men det gjorde jag i en gammal tjock sötnos till travare. Han gav mig så mycket att jag inte kan sätta ord på det. 7 juli 2012 vid 20 års ålder och hur pigg som helst gick han tyvärr bort och springer vidare på trapalandas gröna ängar och i mitt hjärta. Han råkade ut för en hjärnblödning och gick inte att rädda men han gav mig så mycket och det kommer jag bära med mig. Han gav mig ny syn och mitt mål är inte längre att tävla utan att hjälpa hästar. Jag vill omskola, träna och finna lyckan bland alla hästar och då främst travare och tunga arbetshästar. Jag vill jobba med ''problem''hästar och finna lyckan i att se de smmå förändringarna som sker. För det är de små sakerna som gör mig lycklig....
 
Vila i frid min kära <3

About me...

Jag som äger bloggen heter då Anna och omskolar och tränar hästar, då främst travare till ridhästar. Jag är förr -95 och går elprogrammet till vardags. Annars är jag och tränar med olika pållar och fotar om jag får tid. Hästar har betytt mycket för mig i hela mitt liv och främst en gammal nordsvensk travare som jag fick tillbringa hans sista tre år på jordelivet tillsammans med. Han gav mig så mycket i livet som inte går att beskriva men som jag är ärligt och grymt tacksam över. Han gav mig allt. Jag kallar mitt stall för Stall Norm efter min älskling som lärde mig allt... Norm Pio hette han och jag har aldrig mött en så godhjärtad, envis och go häst som honom. Älskar honom, saknar honom och lever för honom <3
 
På bloggen kommer jag skriva om mitt liv och mina träningar med olika hästar. Det kan vara hästar som jag blivit ombedd att träna och rida ett litet tag, egna hästar och små roliga äventyr då jag kanske får låna någon häst och rida bara så där. Just nu har jag ett sto som jag motionerar och försöker hitta hennes gnista till arbete då ägarna inte har så mycket tid för tillfället. Dock ska hon ha föl i vår så vi tar det ganska lugnt. Önas Silva heter hon föresten ;)

RSS 2.0